Θεία Πρώτη Κοινωνία στον Ασώματο- Κυριακή 8 Μαΐου 2016

0
1175

Η Θεία Πρώτη Κοινωνία στον Ασώματο έγινε την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και την τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος μας κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ μαζί με τον εφημέριο του Ασωμάτου Πάτερ Σελίμ Σφέιρ. Την Πρώτη Κοινωνία στον Ασώματο έλαβαν 4 παιδιά , 2 αγόρια και 2 κορίτσια. Τα παιδιά αυτά είναι Μισιέλ Αναστασίου, Αντώνης Στεφανή, Ελίνα Δεσπότη και Πία- Μισιέλ Λιάτσου.

Ο Αρχιεπίσκοπος συγχάρηκε τα παιδιά και τους γονείς τους που επέλεξαν το χωριό τους για να γίνει η τελετή της Πρώτης Κοινωνίας. Τόνισε ότι τέτοιες τελετές δίνουν ζωή στον Ασώματο. Συγχάρηκε επίσης και την κατηχήτρια των παιδιών Ηλιάνα Λιάτσου που κάθε Κυριακή βρίσκεται στον Ασώματο και κάνει την κατήχηση στα παιδιά.

Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι ο εφημέριος του χωριού Πάτερ Σελίμ Σφέιρ έχει αιτηθεί έτσι ώστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να μένει στον Ασώματο . Αυτό έχει τεράστια σημασία , τόνισε , για όλους, γιατί θα είναι πρώτα η εκκλησία ανοικτή και η ύπαρξη του Αγίου Σώματος , εντός της εκκλησίας, και δεύτερον πιο σημαντικό, θα είναι κίνητρο για τους κατοίκους του χωριού να επιστρέψουν μόνιμα στο χωριό τους .

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έδωσαν στα παιδιά δώρα η εκκλησιαστική επιτροπή Ασωμάτου και ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κύριος Αντώνης Χατζηρούσος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here