“Ο Ιησούς είναι η Ζωή της Ζωής”- Πρώτη Κοινωνία στον Κορμακίτη

0
1951

Θεία Πρώτη Κοινωνία στον Κορμακίτη την Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Έγινε την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 9:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη η Θεία Πρώτη Κοινωνία για τέσσερα παιδιά.

Την τέλεση της Θείας Πρώτης Κοινωνίας έκανε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ μαζί με τον εφημέριο του Κορμακίτη Πάτερ Σελίμ Σφέιρ.

Η όλη τελετή ξεκίνησε από την παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου ο Αρχιεπίσκοπος συγκέντρωσε τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους και τους μίλησε για τη σημασία της Θείας Πρώτης Κοινωνίας. Μέσα σε ένα βαθιά θρησκευτικό πνεύμα τα παιδιά παρακολουθούσαν την κάθε λέξη του Αρχιεπισκόπου και απαντούσαν σε κάθε του ερώτηση.

Κατάλληλα προετοιμασμένα από την αδελφή Πιέρα Κατσιολούδη να δεχθούν για πρώτη φορά τον Ιησού στην καρδιά τους παρακολουθούσαν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου. Στη συνέχεια τα παιδιά με τη συνοδεία των γονιών τους και του Αρχιεπισκόπου με ψαλμούς και προσευχές πήγαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του συγχάρηκε τους γονείς για την πρωτοβουλία τους να κάνουν τα παιδιά τους Πρώτη Κοινωνία στον Κορμακίτη και τόνισε ότι πλέον ο κόσμος πρέπει να δώσει ζωή στα χωρία και να γίνονται όλες οι τελετές και γάμοι και βαφτίσια και όχι μόνο κηδείες και μνημόσυνα. Σε ερώτηση του Αρχιεπισκόπου προς τα παιδιά τι είναι ο Ιησούς, τα παιδιά του απάντησαν ότι είναι « Η Ζωή της Ζωής». Ο Αρχιεπίσκοπος έμεινε έκπληκτος και ταυτόχρονα ενθουσιασμένος για την πνευματικότητα των μικρών παιδιών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έδωσαν δώρα στα παιδιά οι αδελφές Φραγκισκανές, η Εκκλησιαστική επιτροπή Κορμακίτη, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κύριος Αντώνης Χατζηρούσος και η οικογένεια που είχε την εορτή του Αποστόλου Θωμά ( Κληρονόμοι Γιώργου Χατζηρούσου)

Ιστορικά να αναφέρουμε ότι είναι η τρίτη Πρώτη Κοινωνία που γίνεται μετά το 1984.

Μετά το τέλος της Θείας Κοινωνίας ακολούθησε δεξίωση στο προαύλιο της παλιάς εκκλησίας τους Αγίου Γεωργίου όπου οι συγγενείς και φίλοι συγχάρηκαν τα παιδιά για τη Θεία τους Πρώτη Κοινωνία

Η Θεία Πρώτη Κοινωνία μεταδιδόταν ζωντανά , όπως και όλες οι τελετές, από την ιστοσελίδα μας .

Ως ιστοσελίδα ευχόμαστε και στα τέσσερα παιδιά συγχαρητήρια για τη Θεία τους Πρώτη Κοινωνία και ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή έτσι ώστε κάθε χρόνο να γίνεται η Πρώτη Κοινωνία στον Κορμακίτη αλλά και στα άλλα Μαρωνίτικα χωριά. Στόχος όλων μας είναι να δώσουμε ζωή στα χωριά μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here