Ομιλία Ιατρού Μάριου Χατζηχάννα στα Πολεμίδια την Κυριακή 24 Απριλίου 2016

0
969

Φίλες και Φίλοι,

Μαρωνίτες και Μαρωνίτισσες

Σαν Μαρωνίτης που είμαι, κατέρχομαι στις εκλογές της 22α Μαΐου υποψήφιος Εκπρόσωπος στην Κυπριακή Βουλή και όχι σαν ανθυποψήφιος οποιουδήποτε άλλου που θα ήθελε να διεκδικήσει αυτή τη θέση.
Σκοπός μου είναι να προσφέρω και όχι να ανταγωνιστώ . Ένα αγώνα τον απολαμβάνεις εξίσου όχι μόνο όταν νικάς, αλλά και όταν τον διεξάγεις ωραία και έντιμα. Κατέρχομαι στις εκλογές για να διεξάγω ένα αγώνα έντιμο και ωραίο με καθαρή σκέψη και καθαρά χέρια.
Μαζί σας θέλω να δώσω αυτόν τον αγώνα και μαζί θα κερδίσουμε.
Πιστεύω ακράδαντα πως εμείς οι Μαρωνίτες είμαστε άνθρωποι που βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και διαθέτουμε από την μια την ικανότητα να αξιολογούμε και από την άλλη την αποφασιστικότητα να απορρίπτουμε ζημιογόνος καταστάσεις και κατεστημένα.
Με αυτά τα προσόντα θα πρέπει πλέον να βάλλουμε φραγμό στις προχειρότητες, στους αυτοσχεδιασμούς, στα παχιά λόγια, στην ευνοιοκρατία και στους ετσιθελισμούς. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να παραδεχτούμε την ύπαρξη όλων των μελών της Μαρωνιτικής Κοινότητας ως ισάξιους Μαρωνίτες και ίσους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Μαρωνιτική Κοινότητα της Κύπρου, μια κοινότητα που επιβίωσε και επέζησε με αγώνες και θυσίες, πέρασε διαμέσου πολέμων, ξεριζωμών, προσφυγιάς, κατατρεγμών και ΑΝΤΕΞΕ,
αξίζει πολλά και είμαστε άξιοι θαυμασμού.
Σε αυτή την κοινότητα που με περηφάνια ανήκουμε, που για μας αντιπροσωπεύει τις ρίζες μας, τη Θρησκεία μας, τα ιερά και ανεκτίμητα χωριά μας, το πολιτισμό μας, αυτούς που έφυγαν, αυτούς που υπάρχουν και αυτούς που θα έρθουν ,
ΑΞΊΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ, ΟΤΙ ΩΡΑΙΟ, ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΙΕΡΟ.
Ας έρθουμε στο ύψος μας και ας μην επιτρέψουμε να μας υποβιβάζουν, να κουρελιάζουν την αξιοπρέπεια μας και να μας ποδηγετούν.
Οι Μαρωνίτες απέδειξαν πως ξέρουν να αγωνίζονται ξέρουν να παλεύουν και να ανταπεξέρχονται με επιτυχία σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πρόβλημα.
Εμείς που σταθήκαμε αντρίκια και δεν μας λύγισε η προσφυγιά ούτε η οικονομική κρίση. Εμείς που ξανά δημιουργηθήκαμε έστω και αν αναγκαστήκαμε να εγκατασταθούμε σε προσφυγικούς οικισμούς, στα πολεμίδια, στη Λεμεσό στην Ανθούπολη, στα Λατσιά, στον Άγιο Παύλο και στις 4 άκρες της ελεύθερης Κύπρου .
Εμείς που αγωνιστήκαμε με το μέτωπο ψηλά, χωρίς καμιά βοήθεια ή συμπαράσταση οικονομική ή ηθική με μόνη μας δύναμη τη Πίστη προς το Θεό, την Ατσαλένια μας θέληση και τον ιδρώτα που προσώπου μας. Εμείς που ως εγκλωβισμένοι ακόμα καρτερούμε και υπομένουμε.
Εμείς οι Μαρωνίτες που ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να νικάμε πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και περισσότερο μαχητικοί μέχρι την ώρα του γυρισμού στις ρίζες και στην ύπαρξη μας.
Εκεί που όλοι και όλα συναντιούνται, οι ελπίδες μας και ο προορισμός μας.
Εκεί που θέλουμε να αφήσουμε και τη τελευταία μας πνοή στο Κορμακίτη, Ασώματο, Αγία Μαρίνα και Καρπάσια.
Ζητώ την συμπαράσταση σας και συμπόρευση σ’αυτό τον αγώνα σωτηρίας, που όλοι μαζί πρέπει να διεξάγουμε για να έχουμε πιθανότητα επιτυχίας.
Φίλες και Φίλοι,
Έχει γίνει πλέον αντιληπτό πως η διεθνής κατάσταση μεταβάλλεται ραγδαία. Οι πολλαπλές διαμάχες και προστριβές στην περιοχή μας, αλλά και παγκοσμίως, καθώς και η διεθνής οικονομική κρίση πιστεύω ότι μας οδηγούν σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Μέσα στα πλαίσια αυτής της νέας τάξης πραγμάτων καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για λύση των περιφερειακών προβλημάτων. Είναι γι’ αυτό που βλέπουμε μια πρωτοφανή κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό.
Θα οδηγήσει άραγε αυτή η κινητικότητα σε λύση;
Το ευχόμαστε.
Είναι ακριβώς γι αυτό τον λόγο και υπό αυτές τις συνθήκες που επιβάλλεται να εκλεγεί ο σωστός άνθρωπος για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις υπάρχουσες καταστάσεις και τους επερχόμενους κινδύνους.
Όταν λέμε σωστός άνθρωπος εννοούμε αυτόν που να έχει ιδέες, δραστήριος, αγωνιστικός και ακούραστος, που έχει απόψεις, όρεξη να δουλέψει για συλλογική προσφορά και συνεργασία με σκοπό το κοινό καλό και όφελος.
Άνθρωπο που απέδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται και ξέρει και να νικά.

Μαρωνίτισσες και Μαρωνίτες.
Σας καλώ ξανά να με στηρίξετε με την ψήφο σας και σας υπόσχομαι πως δεν θα σας απογοητεύσω. Οι βασικοί στόχοι και σκοποί μου είναι
(βλέπε από το βιβλίο θέσεις και δεσμεύσεις π.χ. από 1), 2), 3),4)
Σας ευχαριστώ για την προσέλευση σας και την υπομονή που είχατε να με ακούσετε.
Είμαι στην διάθεση σας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις επεξηγήσεις ή διευκρινήσεις τυχόν χρειάζονται από τις προγραμματικές μου δηλώσεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here