Ανακοίνωση υποψηφιότητας Μιχάλη Χατζηρούσου για τη θέση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών

0
1599

Μαρωνίτισσες και Μαρωνίτες,

Η Μαρωνίτικη Κοινότητα της Κύπρου, έχοντας βαθιές ιστορικές ρίζες στη χώρα μας, έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στη σύγχρονη πολυπολιτισμική, δημοκρατική κοινωνία. Η διεκδίκηση αυτού του ρόλου και της πολιτιστικής και εδαφικής παρουσίας και συνέχειας συνιστούν ιστορικό καθήκον. Καλούμαστε σήμερα να δράσουμε συλλογικά και να δημιουργήσουμε αποτελεσματικούς μηχανισμούς, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε την απειλή της αφομοίωσης και τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού.

Οι συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, οι οποίες βρίσκονται σήμερα σε κομβικό σημείο, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Μαρωνιτικής Κοινότητας, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της καθώς και τη συνέχιση της ιστορικής της παρουσίας στην πατρίδα Κύπρο.

Συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και πιστεύοντας στις δικές μου δυνάμεις, αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών με όνειρο την αναβάθμιση της κοινότητάς μας και την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει πίσω στα χωριά μας και θα βοηθήσει στη συνέχιση της μακραίωνης, ιστορικής παρουσίας των Μαρωνιτών στην αγαπημένη μας Κύπρο.

Η υποψηφιότητα μου αποτελεί πρόταση συμβολής στον εκσυγχρονισμό του θεσμού, ώστε να καταστεί πιο υπεύθυνος, δυναμικός και αποτελεσματικός. Ζητώ τη στήριξή σας για να εμπεδώσουμε τον αλληλοσεβασμό και τη συλλογικότητα, ούτως ώστε όλοι μαζί, Μαρωνίτες και Μαρωνίτισσες, να περιφρουρήσουμε και να αναβαθμίσουμε την κοινότητα και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα, την επιβίωση και την ευημερία μας.

Εχέγγυο του οράματός μου αποτελεί η μέχρι τώρα δυναμική συμμετοχή μου σε όλο το φάσμα της ζωής της κοινότητας: στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στην εκκλησία μας, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό μας, στην επανεγκατάσταση και βελτίωση των συνθηκών ζωής στον Κορμακίτη και Καρπάσια ,στην επανεγκατάσταση στην Αγία Μαρίνα και στον Ασώματο με την εφαρμογή ενός καθεστώτος αντίστοιχου με αυτό που ισχύει στον Κορμακίτη και Καρπάσια και ιδιαίτερα στην αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ζητώ τη στήριξη και τη συνεργασία σας γιατί πιστεύω ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ολική επανασύνδεση με τους τόπους μας, τα χωριά και τη γη μας, για δυναμική αντιμετώπιση του ορατού κινδύνου αφανισμού της κοινότητάς μας.

Με σεβασμό κι εκτίμηση προς όλα τα μέλη της κοινότητάς μας,

Δρ. Μιχάλης Χατζηρούσος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here