Thursday, March 28, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΣυνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με Εκπρόσωπο και Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με Εκπρόσωπο και Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών

( Sigmalive)”Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών, ο οποίος συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο της Μαρωνίτικης Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Αντώνη Χατζηρούσο, μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μιλώντας για το σκοπό της επίσκεψής του, είπε ότι ευχαρίστησαν “τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στη γιορτή του Αγίου Μάρωνα. Η παρουσία του κάθε χρόνο είναι μεγάλη τιμή και έχει μεγάλη σημασία για τους Μαρωνίτες». Πρόσθεσε ότι οι Μαρωνίτες της Κύπρου ζουν στο νησί εδώ και 1200 χρόνια και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας της Κύπρου… Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών αναφέρθηκε στο θέμα επιστροφής των μαρωνιτικών χωριών, Αγία Μαρίνα και Ασώματος, σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, επισημαίνοντας τη σημασία που υπάρχει για «μια μειονότητα να είναι συνδεδεμένη με τα χωριά, την Εκκλησία της, τη γη των πατέρων της.”

http://www.sigmalive.com/news/politics/308467/arxmaroniton-megalos-o-rolos-tis-kyprou-stin-perioxi

Φυσικό είναι στη συνάντηση αυτή να έχουν συζητηθεί θέματα που αφορούν την κοινότητα μας και την τύχη των χωριών μας.

Αναμένουμε κάποια ενημέρωση, ελπίζουμε σύντομα, για την τύχη αυτών των χωριών , με την επικείμενη λύση του Κυπριακού. Να μην ξεχνούν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών, όσο και ο Εκπρόσωπος Μαρωνιτών που « συνόδευε τον Αρχιεπίσκοπο» ότι για αυτά τα χωριά που υπάρχουν σήμερα έχουν θυσιαστεί δεκάδες άτομα, εγκλωβισμένοι , με την ίδια τους τη ζωή για να τα κρατήσουν. Δεκάδες παιδιά μεγάλωσαν χωρίς τους γονείς τους για να κρατήσουν αυτούς τους τόπους…

Η Μαρωνίτικη Κοινότητα κύριε Εκπρόσωπε και Μακαριότατε έχει ιστορία σε αυτό το τόπο και παράδοση και δεν είναι μόνο τα κτίρια αλλά και η γη της και οι άνθρωποι της. Το μέλλον της είναι τα χωριά της και αν δεν υπάρχουν στόχοι επιστροφής τότε μαθηματικά πάμε προς το τέλος.

Οι χορηγίες και οι διάφορες εξαγγελίες  από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνο διχόνοια φέρνουν στην κοινότητα με τον τρόπο που εξαγγέλλονται. Είδαμε τις περσινές 100 000 ευρώ τι έχουν γίνει.

Ελπίζουμε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για την τύχη μας.

 

 

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments