Συνάντηση Συμβουλίου της Ευρώπης με φορείς και σύνολα της Μαρωνιτικής Κοινότητας

0
58

Συνάντηση Συμβουλίου της Ευρώπης με φορείς και σύνολα της Μαρωνιτικής Κοινότητας

Μια σημαντική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 2.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα. Μαζί με το Συμβούλιο της Ευρώπης συζητούμε τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων. Η Σύμβαση αυτή, η οποία έχει προ πολλού υπογραφεί και επικυρωθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, αποτελεί το πιο ισχυρό έγγραφο του διεθνούς δικαίου που προνοεί για την προστασία των μειονοτήτων.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων και των οργανωμένων συνόλων της Μαρωνιτικής Κοινότητας. Το Συμβούλιο της Ευρώπης θέλει να ακούσει από εμάς και να συζητήσει μαζί μας. Σε ελεύθερο και ανοικτό πλαίσιο. Μέσα από τον διάλογο επιθυμεί να διαπιστώσει τον βαθμό στον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία εφαρμόζει τη Σύμβαση Πλαίσιο και προσφέρει όλα όσα προβλέπονται για την προστασία των μειονοτήτων.

Εάν οποιαδήποτε ή οποιοσδήποτε επιθυμεί να παραστεί στη συνάντηση και να εκφράσει απόψεις παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον κ. Βασίλη Κουμέττου στο τηλ. 99851629, μέχρι την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024. Για ενημέρωση και καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων/ουσών, η πρόσφατη Έκθεση της Κύπρου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, η οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, βρίσκεται αναρτημένη στον σύνδεσμο https://rm.coe.int/6th-sr-cyprus-en/1680ae60b9.