Έργα υποδομής για επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον Κορμακίτη από το Νέο Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη

0
383

Έργα υποδομής για επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον Κορμακίτη από το Νέο Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη

Σε ανάρτηση του στην σελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη ο νέος κοινοτάρχης Κορμακίτη Αντώνης Σολωμού αναφέρθηκε στην επίσκεψη του έπαρχου Κερύνειας Αντώνη Οικονομίδη στον Κορμακίτη. Τα κύρια σημεία που έχουν εξεταστεί με την επίσκεψη ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας έχουν εξεταστεί τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Μαυροκωστάντου και στο κέντρο του χωριού στην περιοχή Τβερίγης όπου βρίσκεται και το κοινοτικό γήπεδο. Παρά την περσινή οικονομική βοήθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη για τα έργα αυτά δυστυχώς, όπως ανάφερε και ο Κοινοτάρχης Κορμακίτη, δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό έργο ούτε καν ο αναγκαίος σχεδιασμός.

Πηγή: https://www.facebook.com/kormakitiscouncil

«Ευχαριστώ θερμά τον Έπαρχο Κερύνειας Αντώνη Οικονομίδη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών για την επίσκεψη τους στον Κορμακίτη.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά τα πολλά και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το χωριό μας και να ιεραρχήσουμε έργα υποδομής με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Ως άμεση προτεραιότητα τέθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων για να προστατεύσουμε το χωριό και τους κατοίκους από νέα ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες.

Δυστυχώς, μετά από την περσινή καταστροφική θεομηνία, δεν έγινε κανένα σοβαρό έργο ούτε καν ο αναγκαίος σχεδιασμός, με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα απόλυτα εκτεθειμένοι σε νέους κινδύνους.

Περαιτέρω, μαζί με τον Έπαρχο, συμφωνήσαμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός τριετούς αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα κατατεθεί προσεχώς ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών προς συζήτηση και έγκριση, με στόχο να βοηθηθεί ο Κορμακίτης να αποκτήσει τις βασικές υποδομές μιας σύγχρονης κοινότητας.

Και πάλι ευχαριστώ τον Έπαρχο Αντώνη Οικονομίδη και τις βοηθούς του για την πολύ σημαντική επίσκεψη, καθώς και για το ειλικρινές ενδιαφέρον της κυπριακής κυβέρνησης και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για τον αγαπημένο μας Κορμακίτη. Antonis Economides»