Ίδρυση Περιβαλλοντικού Ομίλου Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη “Tulipa Cypria”

0
399

Ίδρυση Περιβαλλοντικού Ομίλου Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη “Tulipa Cypria”

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη, με απόφαση του Κοινοτάρχη Αντώνη Σολωμού και στο πλαίσιο στρατηγικού πλάνου για προστασία, ανάδειξη και προβολή του φυσικού πλούτου του χωριού, ανακοινώνει την ίδρυση του Περιβαλλοντικού Ομίλου Κορμακίτη “Tulipa Cypria”.

Ο φυσικός πλούτος του Κορμακίτη είναι αναμφίβολα μοναδικός ανά το παγκύπριο και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η μοναδικής ομορφιάς tulipa cypria (από την οποία πήρε και όνομα του ο όμιλος), η χελώνα careta careta και η πράσινη χελώνα που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και από το εξωτερικό.

Η ανάγκη για συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια για προστασία και προβολή του πλούτου αυτού βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Κοινοτάρχη και του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου η ανάγκη για ίδρυση ενός περιβαλλοντικού οργανωμένου συνόλου, που θα αποτελεί στην ουσία κομμάτι του Κοινοτικού Συμβουλίου, ήταν επιβεβλημένη.

Ο όμιλος θα προβαίνει σε δράσεις που θα εξυπηρετούν την πιο πάνω ανάγκη και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν οι πρώτες εκδηλώσεις. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμβάλουν και να ενισχύσουν το έργο και την αποστολή του Περιβαλλοντικού Ομίλου Κορμακίτη “Tulipa Cypria”, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Κοινοτικό Σύμβουλο Τάσο Τσουτσούκη.