Με απόφαση Σολωμή ανοίγει το Λαογραφικό Μουσείο Κορμακίτη

0
439

Με απόφαση Σολωμή ανοίγει το Λαογραφικό Μουσείο Κορμακίτη

Το Λαογραφικό Μουσείο Κορμακίτη το οποίο παραμένει εδώ και χρόνια κλειστό ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό και τους ξένους επισκέπτες. Η απόφαση ανήκει στον νέο Κοινοτάρχη Κορμακίτη Αντώνη Σολωμή ο οποίος φαίνεται πως κρατά ψηλά στις προτεραιότητες του την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας το θέμα απασχόλησε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στον Κορμακίτη με πρωτοβουλία του Κοινοτάρχη Αντώνη Σολωμού και στην οποία λήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις που οδηγούν στην επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου.

Με βάση τον οδικό χάρτη που συμφωνήθηκε ξεκινούν άμεσα εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού των χώρων και αμέσως μετά, εφόσον είναι όλα έτοιμα, θα ανακοινωθούν οι ημέρες και ώρες λειτουργείας του Μουσείου και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στους χώρους του Μουσείου θα λειτουργεί και Γραφείο Πληροφοριών (Info Point) που αφορά στην ζωή και τα αξιοθέατα του Κορμακίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Λαογραφικό Μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της κυρίας Αντουανέττας Κατσιολούδη και του σωματείου “Κορμακίτης Τράστ” πριν 15 περίπου χρόνια. Το Μουσείο στεγάζεται στις αίθουσες του πρώην νηπιαγωγείου Κορμακίτη και φιλοξενεί πολύτιμα εκθέματα από την ζωή του Κορμακίτη που έχει δώσει ο ίδιος ο κόσμος του χωριού.