Ανακοίνωση Κοινοτάρχη Κορμακίτη Αντώνη Σολωμού σχετικά με την ανακοίνωση του Σωματείου “Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ” για την χοροεσπερίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου

0
188

Είναι με ιδιαίτερη λύπη που παρατηρώ από χθες μια προσπάθεια από το Σωματείο «Ο Κορμακίτης» να υποσκάψει με ψευδείς ισχυρισμούς τη χοροεσπερίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου στις 14 Αυγούστου, αλλά και να πλήξει τον Κοινοτάρχη με διάφορους χαρακτηρισμούς. Σε σχέση με χθεσινή ανακοίνωση, επιθυμώ διά της παρούσης να αποκαταστήσω την αλήθεια, αναφέροντας τα πραγματικά γεγονότα που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης της χοροεσπερίδας.

Σε συνεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4/7/2024, στην παρουσία του προέδρου του Σωματείου «Ο Κορμακίτης» και κοινοτικού συμβούλου Γιαννάκη Λαζαρή, επεσήμανα ότι τέτοιες εκδηλώσεις που γίνονται εντός του χωριού θα πρέπει να διοργανώνονται από το ΚΣ και τα σωματεία και οι οργανώσεις μας θα μπορούν να τις στηρίζουν και να συμμετέχουν σε αυτές. Αυτό αποτελούσε εξάλλου και προεκλογική μου δέσμευση προς τον κόσμο ο οποίος με εξέλεξε να ηγηθώ της κοινότητας Κορμακίτη για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ως εκ τούτου, τόνισα ότι η χοροεσπερίδα του Αυγούστου είναι μια εκδήλωση που θα πρέπει να γίνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο ακολούθως μετατράπηκε σε απόφαση την οποία υπέγραψαν όλα τα μέλη του συμβουλίου. Ο κ.Λαζαρής ενώ αρχικά έφερε ένσταση, εν τέλει συμφώνησε και υπόγραψε.

Απευθυνόμενος στον κ. Λαζαρή του ανέφερα ότι, ως μέλος και ο ίδιος του Κοινοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να θεωρεί τη χοροεσπερίδα και δική του εκδήλωση. Με τη σειρά του επεσήμανε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διοργανώσει το σωματείο «κοτολέττα party», είτε στις 13 είτε στις 15 Αυγούστου και δεσμεύτηκε να με ενημερώσει εντός των επόμενων ημερών, λόγω του ότι υπήρχε πρόθεση από το Κοινοτικό Συμβούλιο για διοργάνωση και party νεολαίας τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου. Να σημειωθεί μάλιστα ότι μου αναφέρθηκε από τον πρόεδρο ότι στο εν λόγω πάρτυ του σωματείου θα μπορούσα ως Κοινοτάρχης να απευθύνω χαιρετισμό, για να προβώ με τη σειρά μου και σε εισφορά εκ μέρους του ΚΣ προς το Σωματείο «Ο Κορμακίτης».

15 περίπου μέρες μετά ήρθαμε σε επικοινωνία και μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν συμφωνούμε μεταξύ μας και δεν θα κάνω κοτολέττα party, επομένως βάλε όποτε θέλεις το party νεολαίας».

Είναι συνεπώς άξιο απορίας πώς ο Κοινοτάρχης δεν ήρθε σε συνεννόηση με το σωματείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τελευταίου, τη στιγμή που όλα τα πιο πάνω γίνονταν σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ο οποίος μάλιστα υπέγραψε την απόφαση για διοργάνωση της χοροεσπερίδας από το Κοινοτικό Συμβούλιο στις 14 Αυγούστου. Επίσης, τέτοιες εκδηλώσεις ως ΚΣ θα τις επιχορηγούμε γιατί σε αυτές συμμετέχουν ηλικιωμένοι, πολύτεκνοι και άπορες οικογένειες, μέχρι τη μέρα που θα μπορέσουμε να τις προσφέρουμε εξ’ ολοκλήρου δωρεάν.

Κλείνω λέγοντας ότι τις αντιπαραθέσεις στις οποίες αναφέρεται το Σωματείο «Ο Κορμακίτης» τις εντείνουν τέτοιου είδους προκλητικές ανακοινώσεις με αλλότριους σκοπούς. Ο Κοινοτάρχης έλαβε εντολή από τον κόσμο του Κορμακίτη να υλοποιήσει το πρόγραμμα του όπως ο ίδιος κρίνει σωστά και με φάρο την ευημερία, την ανάπτυξη και την προοπτική του χωριού μας θα πορευθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τέλος, ευκαιρίας δοθείσης, απευθύνω εκ νέου κάλεσμα στο Σωματείο «Ο Κορμακίτης» να στηρίξει την χοροεσπερίδα στις 14 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι εκδηλώσεις όλων μας.