Ειδικά κριτήρια για Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ

0
209

Το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η διαδικασία των ειδικών κριτηρίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αρχίζει σήμερα στη 1.00 μ.μ. Η υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.ucy.ac.cy/aasw/special-criteria-2/ από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ώρα 1.00 μ.μ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν: α) Υποψήφιοι που παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2024 και είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη φοίτησή τους τον Σεπτέμβριο και β) Άρρενες που παρακάθησαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις του 2023, νοουμένου ότι κατέχουν απολυτήριο στρατού ή βεβαίωση αναμενόμενης απόλυσης, με ημερομηνία απόλυσης το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2024.

Διευκρινίζεται επίσης ότι αίτηση μπορεί να υποβληθεί μόνο από υποψήφιους που εξασφάλισαν γενικό βαθμό κατάταξης τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξης του τελευταίου εισακτέου στο πρόγραμμα σπουδών που επιθυμούν να εισαχθούν με βάση την Α΄ Κατανομή των Παγκύπριων Εξετάσεων 2024.

Με την ηλεκτρονική αίτηση των υποψηφίων που ανήκουν στη Μαρωνιτική Κοινότητα θα πρέπει να υποβάλλονται και τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου

  1. Αντίγραφο Πολιτικής Ταυτότητας
  2. Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης Στρατιωτικής Θητείας ή Αναστολής ή Απαλλαγής από την Εθνική Φρουρά (για άρρενες αιτητές που θα είναι έτοιμοι να φοιτήσουν το τρέχον έτος)
  3. Πιστοποιητικό ότι ο υποψήφιος ανήκει στη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών (εκδίδεται από το Γραφείο Εκπροσώπου Μαρωνιτών)

Αναφορικά με το ΤΕΠΑΚ, οι αιτήσεις για τα ειδικά κριτήρια θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 μέχρι και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ:


https://www.cut.ac.cy/studies/admissions/bachelor-programmes-admissions/new-students-guidelines/new-students-guidelines-2024/eidika_kritiria/

Το Γραφείο Εκπροσώπου βρίσκεται στη διάθεση των υποψήφιων Μαρωνιτών για έκδοση πιστοποιητικού και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αφορά στην υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Βασίλη Κουμέττου στο τηλέφωνο 99851629.