Με επιτυχία το πρώτο εργαστήρι οικογενειακού γλωσσικού σχεδιασμού για τη Σάννα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήρι οικογενειακού γλωσσικού σχεδιασμού από την επίκουρη καθηγήτρια γλωσσολογίας, Δρ. Άντρη Κανίκλη, στο Κέντρο Συνεργασίας στον Κορμακίτη.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τονίστηκε η ανάγκη μετάδοσης της γλώσσας στη νέα γενιά σε πρώιμο γλωσσικό στάδιο. Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ένα εργαλείο οικογενειακής γλωσσικής πολιτικής, το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το QR PSF του Πανεπιστημίου UCLan.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Καθηγητής Alan Rice, Διευθυντής του ερευνητικού κέντρου MIDEX.
Την Δρ. Άντρη Κανίκλη καλωσόρισε στον Κορμακίτη εκ μέρους του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη βουλή των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Μούσα, ο πρόεδρος του Κέντρου Συνεργασίας Αντώνης Σκούλλου και την ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της για τη διάσωση της Σάννα, αναφέροντας ότι πόθος και στόχος όλων μας είναι η διάσωση της και η μετάδοση της στις νέες γενεές.
Η Δρ. Κανίκλη ευχαρίστησε τη συντονίστρια του ερευνητικού προγράμματος για την αναβίωση της Σάννα, Καθηγήτρια Μαριλένα Καρυολαίμου, καθώς και το δάσκαλο της κοινότητας, Ηλία Ζωνιά, για την πολύτιμη βοήθεια του στη διοργάνωση του εργαστηρίου. Επίσης ευχαρίστησε τον Εκπρόσωπο της Κοινότητας και τα μέλη της για την τεράστια βοήθεια και συνεργασία που προσφέρουν στο ερευνητικό πρόγραμμα. Χωρίς αυτή τη συνεργασία δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη αυτών των στόχων. Ανάφερε ότι πλέον ο σχεδιασμός της γλώσσας περνά σε άλλο επίπεδο, στο επίπεδο της διάσωσης με την εμπλοκή των Φυσικών Ομιλητών.