Sunday, May 5, 2024
ΑρχικήUncategorizedΠροβολή του ντοκιμαντέρ «Sanna - Η γλώσσα μας»

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Sanna – Η γλώσσα μας»

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Sanna – Η γλώσσα μας»

Πηγή: https://www.facebook.com/jmoussas

«Sanna – Η γλώσσα μας», σε σενάριο Μιχάλη Τερζή και σκηνοθεσία Τάσου Μουρτουβάνη.

Ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ που παρακολουθήσαμε χθες βράδυ, για πρώτη φορά, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Αρχείο του ΡΙΚ. Μια μοναδική παραγωγή που αναδεικνύει το μέγεθος, το εύρος και το βάθος μιας τιτάνιας προσπάθειας για να διασωθεί μια γλώσσα. Η γλώσσα που έφεραν μαζί τους οι Μαρωνίτες στην Κύπρο πριν 1200 χρόνια και η οποία ομιλείται έως και σήμερα στον Κορμακίτη, η Sanna.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Μιχάλη Τερζή και στον Τάσο Μουρτουβάνη, αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν για να φθάσουμε στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα.

Τις πιο θερμές μου ευχαριστίες εκφράζω προς το ΡΙΚ και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα υπερόπλο στην προσπάθεια για προβολή και διαφώτιση της κοινής γνώμης για τη Sanna.

Σύντομα, μέσα από τους δέκτες του ΡΙΚ, το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Τερζή θα φθάσει στο κάθε σπίτι, σε όλη την Κύπρο.

Ευχαριστώ την Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ Θανάση Τσώκο, τους πολλούς επισήμους και όλους όσοι παρέστησαν στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Kormatjitis 1772

Kormatjitis 1771

Kormatjitis 1770

Kormatjitis 1769

Recent Comments