Ο Κυνηγετικός Σύλλογος « Η Λαότρυπα» στον Ακάμα

0
829

(Του Παναγιώτη Ηλία )
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 η μέρα που όλοι περιμέναμε, η μέρα που περίμεναν για αρκετό καιρό τα μέλη του Κυνηγετικού συλλόγου Κορμακίτη “Η Λαότρυπα”. Η μέρα της πρώτης οργανωμένης κυνηγετικής εξόρμησης μας για τζίκλες στο Νέο  Χωρκό Ακάμα.

Ώρα 2:30 το πρωί σημείο συγκέντρωσης μας ο χώρος στάθμευσης Γ.Σ.Π., ενθουσιασμός αλλά και ανυπομονησία στο κατακόρυφο. Σημασία για όλους ήταν το ταξίδι, η συμμετοχή αλλά και η διασκέδαση, το κυνήγι για όλους ερχόταν σε δευτερεύουσα μοίρα. Δυστυχώς απουσίες μελών που γνώριζαν την τοποθεσία για την εξόρμηση προκάλεσαν ένα αρχικό άγχος στους διοργανωτές αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό να αλλάξει τη διάθεση για την συνέχεια. Όλα τα κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και τρόφιμα φορτώθηκαν στο λεωφορείο και αφού επιβιβάστηκαν όλοι στο λεωφορείο ξεκινήσαμε το μακρινό μας ταξίδι.

Ώρα 3:00 το πρωί και το λεωφορείο βρισκόταν ήδη στον αυτοκινητόδρομο και το γέλιο δεν άφηνε κανένα να κλείσει μάτι, ιστορίες παλιές από το χωριό μας και ανέκδοτα μας κρατούσαν όλους ξάγρυπνους μέχρι τον προορισμό μας.

Ώρα 5:30 το πρωί μας βρίσκει στο Νέο Χωρκό Ακάμα στο χωριό που θα μας φιλοξενούσε για την Κυριακάτικη κυνηγετική μας εξόρμηση. Στο χωριό συναντάμε το πρώτο μας εμπόδιο στη διαδρομή, το μεγάλο μέγεθος του λεωφορείου θα ήταν δύσκολη σχεδόν ακατόρθωτη μέσα στα στενά δρομάκια του χωριού. Αφού στάλθηκε ομάδα από τα μέλη μας για να δει κατά πόσο μπορούσαμε να προχωρήσουμε καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι την  εκκλησία του χωριού αφού το λεωφορείο παρόλες τις προσπάθειες του οδηγού του δεν μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο.

Ώρα 6:00 το πρωί και μη μπορώντας να συνεχίσουμε με το λεωφορείο  αποφασίσαμε όλοι να συνεχίσουμε με τα πόδια μέχρι τον τελικό προορισμό μας. Με τα κυνηγετικά όπλα και τον εξοπλισμό προχωράμε μέσα στα σκοτεινά δρομάκια του χωριού χωρίς κανένα φωτισμό με κατεύθυνση το ξωκλήσι του Αγίου Μηνά τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό. Καμιά διαμαρτυρία για αυτή την εξέλιξη καθώς όλοι θέλαμε όσο τίποτε άλλο να πετύχει η εξόρμηση μας.

Ώρα 6:20 και όλοι βρίσκονταν διασκορπισμένοι στις περιοχές γύρω από το ξωκλήσι. Απογοητευτικό το θήραμα αλλά παρόλα αυτά η ώρα πέρασε ευχάριστα για όλους. Γέλια αλλά και συνομιλίες στην Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική έδιναν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εξόρμηση. Πανέμορφο αίσθημα να γνωρίζεις ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο κυνηγούσαν τόσοι χωριανοί. Τα πειράγματα δεν έλειπαν. Μερικοί ξεκίνησαν από τις 9:00 να πίνουν ζιβανίες αγνοώντας πλήρως θήραμα διασκεδάζοντας με ποτό και καλή συντροφιά στην ηλιόλουστη καταπράσινη φύση με φόντο τον κόλπο με την φουρτουνιασμένη θάλασσα στο βάθος.

Ώρα 11:00 βάση πάντα του προγράμματος κατευθυνόμαστε όλοι προς το εστιατόριο που βρισκόταν στο χωριό για το μεσημεριανό μας γεύμα. Άψογη εξυπηρέτηση από τον εστιάτορα, άψογο φαγητό, άφθονο ποτό αλλά και γέλιο σε στιγμές που μόνο η “Λαότρυπα” μπορεί να χαρίσει. Ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιτας που βρήκε τυχερό τον Αντώνη Ηλία, ταμία και ενεργό μέλος του συλλόγου μας.

Ώρα 1:30 και μετά τις ομαδικές αναμνηστικές φωτογραφίες γίνεται κάτι που δεν το περίμενε κανείς από τους διοργανωτές. Πομπή με το πανό του συλλόγου μας τραγουδώντας το παραδοσιακό τραγούδι του γάμου με συνοδεία μπαλοτιών στους δρόμους του χωριού!!! Ήταν το αποκορύφωμα και η απόδειξη της επιτυχίας της όλης διοργάνωσης.

Ώρα 2:00 και είμαστε όλοι στο δρόμο της επιστροφής με αισθήματα ανάμεικτα λύπης που τελείωσε η εξόρμηση αλλά και χαράς για την συμμετοχή στην πρώτη αλλά και πετυχημένη εξόρμηση που διοργάνωσε ο σύλλογος μας στον Ακάμα. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικές φανέλες, προσφορά από τον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Το διοικητικό συμβούλιο του κυνηγετικού μας συλλόγου η “Λαότρυπα” ευχάριστα όλους όσους συμμετείχαν στην πρώτη μας οργανωμένη κυνηγετική εξόρμηση αλλά και για την άψογη συνεργασία με όλους για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης.

Εκ μέρους Κ.Σ.Κ. “Η Λαότρυπα”
Παναγιώτης Ηλία
Γραμματέας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here