Επίσκεψη Άννας Αριστοτέλους, νέας Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα στα Μαρωνίτικα χωριά Καρπάσια και Κορμακίτη – Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

0
555

Επίσκεψη Άννας Αριστοτέλους, νέας Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα στα Μαρωνίτικα χωριά Καρπάσια και Κορμακίτη – Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Η νέα επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων, Εγκλωβισμένων και Επανεγκατασταθέντων Άννα Αριστοτέλους επισκέφθηκε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 τα Μαρωνίτικα χωριά Καρπάσια και Κορμακίτη.

Αρχικά η κ. Αριστοτέλους επισκέφθηκε την Καρπάσια και στη συνέχεια τον Κορμακίτη. Πρώτα είχε συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Σελίμ Σφέιρ στην οικία του στον Κορμακίτη και στη συνέχεια συνάντησε τους εγκλωβισμένους και επανεγκατεσταθέντες του Κορμακίτη στο οίκημα της εκκλησίας.

Την καλωσόρισαν στον Κορμακίτη πρώτα ο εκτελών χρέη Κοινοτάρχη Κορμακίτη Βαλεντίνος Κουμέττου, στην συνέχεια ο εφημέριος του Κορμακίτη Πάτερ Ανδρέας Κατσιολούδης και μετά ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας μας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας.
Αρκετά ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο κόσμος στην κ. Αριστοτέλους με κύρια την υδροδότηση του χωριού, τη διέλευση των οδοφραγμάτων, τις επιδοτήσεις στους επανεγκατεσταθέντες γεωργοκτηνοτρόφους, τον έλεγχο των επανεγκατεσταθέντων και τις βεβαιώσεις από την αστυνομία και την ποιότητα των τροφίμων (ράσσιον) που αποστέλλεται στους εγκλωβισμένους.

Η ίδια υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει όλα τα θέματα και θα επανέλθει.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Συνεργασίας Κορμακίτη και το Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του κτηρίου από τον Εκπρόσωπο της Κοινότητας Γιαννάκη Μούσα, τον πρόεδρο του Κέντρου Συνεργασίας Αντώνη Σκούλλο και τον δάσκαλο Ηλία Ζωνιά. Η ίδια έμεινε έκπληκτη και ενθουσιασμένη από το κτήριο και τις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια. Τόνισε ότι αναμένει να επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη μόλις ανοίξει και θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους δασκάλους και τα παιδιά που θα φοιτήσουν στον Κορμακίτη.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Κοινοτικό στάδιο Κορμακίτη, στις εκκλησίες του Κορμακίτη και στο Πάρκο Ηλίας Κατσιολούδης (Κκούρας) και επισκέφθηκε οικογένειες εγκλωβισμένων.

Για να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της κ. Άννας Αριστοτέλους μπείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kormakitis&set=a.9955322287876385