Sunday, April 28, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΜαρωνίτικα ΧωριάΘεία Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) προς τιμή της Προστάτιδάς μας Αγίας...

Θεία Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) προς τιμή της Προστάτιδάς μας Αγίας Μαρίνας στις 15/07/2023

Θεία Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) προς τιμή της Προστάτιδάς μας Αγίας Μαρίνας στις 15/07/2023

10 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΙΩΤΕΣ – ΜΑΡΩΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Θέμα: Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) προς τιμή της Προστάτιδάς μας Αγίας Μαρίνας στις 15/07/2023

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας), σε συνέχεια της αίτησης που προηγήθηκε, ενημερώνει ότι δόθηκε η άδεια για λειτουργία στο χωριό μας, την Αγία Μαρίνα μας, το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2023, ώρα 10.00 π.μ. Σε συνεννόηση πάντα με την Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου, την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνας και όλα τα οργανωμένα σύνολα του χωριού μας, καλούμε όλους τους Μαρινιώτες συγχωριανούς μας, και ειδικά την νεολαία μας όπως περίτρανα δώσουν το παρών τους στο κάλεσμα αυτό της Αγίας Μαρίνας, γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς την θέλησή της!

Προσκαλούμε γενικότερα όλους τους Μαρωνίτες και φίλους της Κοινότητας μας, όπως μας τιμήσουν στην καθιερωμένη Θεία Λειτουργία την ημέρα αυτή που εορτάζουμε και τιμούμε την ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ μας ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στην Μικρή παλαιά εκκλησία μας στην Αγία Μαρίνα το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στις 10.00 π.μ.
Της Θείας Λειτουργίας θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ.Σαλίμ Σφέιρ.

Μονιασμένοι, ενωμένοι και λογικά σκεπτόμενοι, ας συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας που δεν είναι άλλος από το να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα επιστροφής και να γιορτάζουμε ξανά με κάθε λαμπρότητα την εορτή της Αγίας Μαρίνας στις 15 Ιουλίου, στο αγαπημένο μας χωριό. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν, τουλάχιστον, να δείχνουμε ότι ακόμη υπάρχουν άτομα που θυμούνται το χωριό μας, την Αγία Μαρίνα μας, και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που μας δίνεται να πατήσουμε ξανά για λίγο τα Αγια χώματα μας και Ναι, Δεν Ξεχνούμε!

Για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο χωριό, αλλά δεν διαθέτουν κανένα μέσο, θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο που θα αναχωρήσει από σημείο που θα ανακοινωθεί με τελικό προορισμό την Αγία Μαρίνα, εάν όντως υπάρχει ενδιαφέρον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για προκράτηση θέσης, στο τηλ.: 99669953 το αργότερο μέχρι τις 11 Ιουλίου 2023, ούτως ώστε, να προγραμματιστεί η διαδρομή.

Ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Η πρόσβαση στο χωριό, θα γίνει από τη δυτική πλευρά του χωριού τον <<Ανεμόμυλο>> δηλ. θα χρησιμοποιηθεί ο νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος και η είσοδος στο χωριό θα επιτρέπεται από τις 9:30 π.μ. και έπειτα.

Όλοι οι προσκυνητές θα μπορούν να περάσουν μέσα στο χωριό με τα δικά τους αυτοκίνητα αφού πρώτα τους γίνει ο σχετικός έλεγχος και επιβάλλεται όπως έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή το διαβατήριο τους. Όπως πάντα ακολουθούμε τις όποιες οδηγίες μας δοθούν για αποφυγή προβλημάτων και παρεξηγήσεων.

Καλούμαστε να δώσουμε μαζικά το παρόν μας και να προσευχηθούμε όλοι μαζί στους ιερούς αυτούς χώρους της εκκλησίας μας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι η φλόγα για επιστροφή στο χωριό μας και στα Άγια χώματά μας παραμένει άσβεστη.

Σταθεροί στα πάγια αιτήματα μας ως Αγία Μαρίνα, και με Κύριο αίτημά μας την Επιστροφή στις ρίζες μας το χωριό μας, επανάκτηση των περιουσιών μας και χωραφιών μας. Δεν ξεχνούμε ποτέ, θυμούμαστε, προσπαθούμε, απογοητευόμαστε, ανασκουμπωνόμαστε παρά την λύπη και τον πόνο μας, και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Αυτοί είναι οι Σουλιώτες της Αγίας Μαρίνας μέχρι να γίνει το πολυπόθητο θαύμα της επιστροφής και επανεγκατάστασης και για μας τους αδικημένους Μαρινιωτες! γιατί πρέπει και στην η Αγια Μαρίνα αν μη τι άλλο να ανοίξει η ΠΟΡΤΑ της Ελπίδας και να ανάψει έστω και ένα ελεύθερο κερί, ή μια λάμπα Ελπίδας…..

Όπως κάθε χρόνο, καλούμαστε να δώσουμε το παρόν μας για παρακολούθηση της Θείας λειτουργίας προς τιμή της Προστάτιδάς μας, στις δύο εκκλησίες μας αφιερωμένες στην Αγία Μαρίνα που βρίσκονται στον Κοτσιάτη και στα Πολεμίδια.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους τους Αη Μαρινιώτες συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκύπριων χωριανών μας, όπου και να ευρίσκονται και ευχές όπως η Προστάτιδά μας, συνοδεύει τον καθένα από εμάς καθημερινά.

Χρόνια πολλά !!!

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας
ο Κοινοτάρχης Παρτελλής Χ”Φεσσάς.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments