Monday, June 17, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΣωματείαΕτήσια Χοροεσπερίδα ΚΕΔΡΟΥ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας - 16 Ιουλίου 2023

Ετήσια Χοροεσπερίδα ΚΕΔΡΟΥ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας – 16 Ιουλίου 2023

ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ…!

Το Προσφυγικό Σωματείο ΚΕΔΡΟΣ, σε συνεργασία με τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο της Μονής του Προφήτη Ηλία και εφημέριο της ενορίας Αγίας Μαρίνας Κοτσιάτη- Μαρκί,, Αββά Πάτερ Ιωσήφ Λακκοτρύπη , την εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας Αγίας Μαρίνας – Κοτσιάτη, τον κοινοτάρχη Αγίας Μαρίνας κ. Παρτελλή Χφεσσά και το κοινοτικό συμβούλιο, τον τοπικό κοινοτάρχη Κοτσιάτη κ, Αντώνη Καμηλάρη και το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο, την στήριξη του Συνδέσμου εκτοπισθέντων Αγίας Μαρίνας Επιστροφή, της Ε.Μ.Ανθούπολης και Κ.Ν.Μ Πολεμιδιών , ( τους ευχαριστούμε πολύ ) ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κυριακής 16ης Ιουλίου 2023, παραμονή της εορτής της Μεγαλόχαρης Προστάτιδας μας Αγίας Μαρίνας.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ 7,00 μ.μ

Καλούμαστε όλοι να παρευρεθούμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία που θα λάβει χώρα στην ομώνυμη εκκλησία στον Κοτσιάτη όπου μέσα από τις προσευχές και δεήσεις μας θα παρακαλέσουμε Την Μεγαλόχαρη να μας προσφέρει την Θεία Χάρη και Ευλογία Της και να μας χαρίσει δύναμη, υγεία και κουράγιο, μέχρι ( με την βοήθεια Της ) να καταξιωθούμε να τιμούμε την γιορτή Της στις Άγιες Εκκλησίες Της στην κατεχόμενη μας Αγία Μαρίνα.

Στην Θεία Λειτουργεία θα μνημονευθούν όλοι οι Μαρινιώτες / ισσες που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Αθανασίου που ευγενώς παρεχώρησε την Θεία Λειτουργεία της παραμονής της μεγάλης αυτής γιορτής στο Σωματείο μας.

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΚΕΔΡΟΥ !!! 8,30 μ.μ. λίγο πιο πέρα στην πλατεία του Κοτσιάτη.

Την στερηθήκαμε , την νοσταλγήσαμε !
Μετά από 5 χρόνια ( λόγω δυστυχώς απωλειών προσφιλών μας προσώπων και πανδημίας ), θα πραγματοποιηθεί η θεσμοποιημένη ετήσια Χοροεσπερίδα του Σωματείου μας ! Θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα αφού συνδυάζεται με την ιστορική άνοδο της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στην Γ κατηγορία της ΚΟΠ. Ο μοναδικός της όμως χαρακτήρας παραμένει ο ίδιος. Η υπενθύμιση, η ανανέωση δύναμης, θέλησης και πίστης πως ο μοναδικό μας προορισμός ( η δική μας Ιθάκη ) ήταν, είναι κι θα παραμείνει η χίλιο- αδικημένη μας γενέτειρα η Αγία Μαρίνα και το ιστορικό Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Η χοροεσπερίδα τέθηκε υπό την αιγίδα και ψηλή προστασία του αξιότιμου προέδρου του ΚΟΑ φίλου κ. Αντρέα Μιχαηλίδη.
Η τιμή συμμετοχής καθορίστηκε στα € 15,00 / άτομο ( πιο κάτω από το κόστος ) ( για παιδιά κάτω των 10 ετών € 8 ) και περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό, ποτό και φυσικά μουσική, γιατί μέσα από την διασκέδαση εμείς βγάζουμε διεκδίκηση… ! Μαζί με τους μουσικούς μας και η δικιά μας εξαιρετική Βιργινία !

Γίνεται επίσης προσπάθεια όπως στην χοροεσπερίδα γίνει η πρώτη εμφάνιση του παιδικού χορευτικού συγκροτήματος του Κέδρου, υπό την επίβλεψη του Χοροδιδασκάλου και εφόρου εκδηλώσεων του Σωματείου μας κ. Ηλία Ηλία.

Την ευθύνη παρουσίασης της εκδήλωσης, θα αναλάβει η νεαρή μας Μαρία Τζιάνναρου.

Για καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε πολύ όπως δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα στους :
Ηλίας Γιαννάκη Ηλία – έφορος εκδηλώσεων τηλ. 99-698522
Γιαννάκης Τζιάνναρος – ταμίας τηλ. 99-606845

Αφρικάνικο ρητό : If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together
Εάν θέλεις να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος σου. Εάν θέλεις να πας μακριά, πηγαίνετε όλοι μαζί
Σε αυτή την δύσκολη αποστολή, ο Κέδρος, η Αγία Μαρίνα και ο Προφήτης Ηλίας, μάς χρειάζονται και μας θέλουν όλους !!!

Με αγάπη και εκτίμηση,
Δ.Σ Κέδρου Αγίας Μαρίνας
04/07/2023

Υ.Γ. Με ανακοίνωση της η κοινοτική αρχή Αγίας Μαρίνας μέσω του κοινοτάρχη κ. Παρτελή Χφεσσά, μας ενημερώνουν πως ( πάντα σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνας ) η προσπάθεια έγκρισης για εκκλησιασμό στο κατεχόμενο χωριό μας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Είμαστε σε αναμονή της τελικής ανακοίνωσης / διευθέτησης ( μέρα, ώρα κλπ ). Το Σωματείο μας και πάλι συγχαίρει τους οργανωτές που κρατάνε ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας με το μαρτυρικό μας χωριό και εκφράζει την πλήρη του συμπαράσταση.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments