Friday, April 19, 2024

«Όταν ο ήλιος…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΣΕΑΝΑ) με τη στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει τα εγκαίνια τις έκθεσης «Όταν ο ήλιος…» την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 18:30 στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρίας Αννίτας Δημητρίου, η οποία θα τελέσει και τα εγκαίνια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

Η δράση έχει ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας για θέματα βαριάς νοητικής αναπηρίας και συμπερίληψης. Στο πλαίσιο της δράσης, εβδομήντα περίπου προσωπικότητες από όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής του τόπου μας, φιλοτέχνησαν τον χαρακτηριστικό (γύψινο) ήλιο-σύμβολο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 7 μέχρι τις 23 Ιουνίου 2023. Τα εκθέματα θα πωλούνται υπό μορφή σιωπηρής δημοπρασίας και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του ΣΕΑΝΑ.

Ο Σύνδεσμός ιδρύθηκε το 1990, με σκοπό να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε άτομα με βαριάς μορφής νοητική υστέριση και σοβαρές πολλαπλές αναπηρίες. Τριάντα τρία χρόνια μετά, λειτουργεί δύο κέντρα ημερήσιας φροντίδας, στον Στρόβολο και στην παλιά Λευκωσία. Στα κέντρα αυτά, πενήντα σχεδόν άτομα με βαριάς μορφής νοητική υστέριση και σοβαρές πολλαπλές αναπηρίες δέχονται τη φροντίδα και την αγάπη του εξειδικευμένου προσωπικού του Συνδέσμου. Από τον Μάιο του 2021, μετά από σχετική ανάθεση του κράτους, ο ΣΕΑΝΑ λειτουργεί επίσης το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών «ΙΡΙΔΑ» το οποίο είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που παρέχει πολλαπλές θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Πληροφορίες: Τηλ: 22 481112 / 99540424 email: irida@cytanet.com.cy

*Ο τίτλος της δράσης είναι εμπνευσμένος από τον τίτλο του ομώνυμου βιβλίου της Ζωρζ Σαρή.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments