Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΓάμος στον Κορμακίτη- αναβίωση της παράδοσης των ηθών και των εθίμων

Γάμος στον Κορμακίτη- αναβίωση της παράδοσης των ηθών και των εθίμων

Γάμος στον Κορμακίτη- αναβίωση της παράδοσης των ηθών και των εθίμων

Γάμος Αλβέρτου & Κατερίνας- Κορμακίτης 19 Μαΐου 2023- Εκκλησάκι Παναγίας

Τελέστηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου στο εκκλησάκι της Παναγίας ο γάμος του Αλβέρτου Παρπέρη και της Κατερίνας Ζωνιά.

Ένας γάμος στον Κορμακίτη μετά από αρκετά χρόνια. Ένας γάμος ο οποίος έφερε σε πολλούς αναμνήσεις από τα παλιά. Το ανδρόγυνο περπάτησαν ξεχωριστά ο καθένας από το σπίτι των παππούδων του. Ο γαμπρός από το σπίτι του παππού του Καίσαρου Φραγκίσκου , τον οποίο συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι, μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας, αφού πέρασαν και από το σπίτι της νύμφης με τα παραδοσιακά τραγούδια του γάμου και με χορούς. Η νύμφη ξεκίνησε, μετά που πέρασε η συνοδεία του γαμπρού και αυτή με συνοδεία με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Κατά την πορεία προς το εκκλησάκι οι γυναίκες έβγαιναν από τα σπίτια τους με το καπνιστήρι και την μερέχα και κάπνιζαν το γαμπρό και τη νύμφη.

Το μυστήριο τέλεσε ο εφημέριος του Κορμακίτη Πάτερ Ανδρέας Κατσιολούδης .

Το αμφιθέατρο της Παναγίας γέμισε από τους συγγενείς και τους φίλους του ανδρογύνου και μέσα σε ατμόσφαιρα ευλαβική έγινε η τέλεση του μυστηρίου.

Η ιστοσελίδα μας μετέδιδε ζωντανά τόσο τη πορεία του γαμπρού και της νύμφης από τα σπίτια των παππούδων τους όσο και την τέλεση του μυστηρίου. Δεκάδες ήταν τα μηνύματα προς το ανδρόγυνο και αρκετά από αυτά έδειχναν την χαρά και τη συγκίνηση του κόσμου για την ενέργεια των δύο νεαρών να παντρευτούν στο χωριό τους και δεκάδες εκατοντάδες ήταν τα άτομα που παρακολούθησαν την τελετή.

Η ενέργεια του Αλβέρτου και της Κατερίνας να παντρευτούν στο χωριό τους πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους νέους. Απόφαση αποκλειστικά δική τους. Ένα τάμα προς τους παππούδες τους, ένα τάμα που έδωσε χαρά στους ίδιους αλλά και σε όλους τους εγκλωβισμένους ζωντανούς και νεκρούς.

Για να δείτε φωτογραφίες από το γάμο μπείτε στο πιο κάτω σύνδεσμο
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=kormakitisnet&set=a.723533149773500

Για να δείτε τη ζωντανή μετάδοση του μυστηρίου μπείτε στους πιο κάτω συνδέσμους.
https://www.facebook.com/100001961382744/videos/770483461528634/
https://www.facebook.com/100001961382744/videos/6268184346608455/

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments