Επίδομα φροντίδας σε 16 ηλικιωμένους επανεγκατασταθέντες

0
522
DCIM101MEDIADJI_0240.JPG

Επίδομα φροντίδας σε 16 ηλικιωμένους επανεγκατασταθέντες

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η Επιτροπή Αξιολόγησης στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας συνήλθε την περασμένη βδομάδα υπό τη νέα της σύνθεση και ενέκρινε επίδομα φροντίδας για 16 ηλικιωμένους επανεγκατασταθέντες στον Κορμακίτη εφαρμόζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα ευεργετική πρόνοια που συμπεριλήφθηκε στο αναθεωρημένο σχέδιο.

Με βάση το αναθεωρημένο σχέδιο, επίδομα φροντίδας ύψους €240.00 δικαιούνται μονήρεις επανεγκαταταθέντες με ηλικία πέραν των 75 χρόνων με προβλήματα υγείας που χρήζουν φροντίδας. Η απόφαση της Επιτροπής να εγκρίνει όλες τις αιτήσεις (πλην μόνο μιας λόγω ηλικίας) αναμφίβολα θα βοηθήσει πολύ τους ηλικιωμένους μας και θα συμβάλει καθοριστικά στο να συνεχίσουν τη διαβίωση τους στα χωριά τους και στα σπίτια τους.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Επιτροπή της Αστυνομίας συνήλθε χθες για πρώτη φορά και άρχισε την εξέταση αιτήσεων για την παραχώρηση της Βεβαίωσης Διελεύσεων που αποτελεί πλέον το κυρίαρχο κριτήριο για έγκριση ή απόρριψη μιας αίτησης. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της ιστοσελίδας μας, οι περισσότερες αιτήσεις έλαβαν πράσινο φως ενώ κάποιες φαίνεται πως δεν πληρούν το κριτήριο της μόνιμης παραμονής και αναμένεται η απόρριψη τους. Η Επιτροπή της Αστυνομίας θα συνεχίσει την εξέταση αιτήσεων και την επόμενη βδομάδα εφόσον υπάρχει μεγάλος όγκος από όσους έχουν ήδη συμπληρώσει ένα έτος από την πρώτη τους έγκριση.