Τελικά??? Πάρκο Ηλίας Κατσιολούδης(Κκούρας) ή…

0
722

Τελικά??? Πάρκο Ηλίας Κατσιολούδης(Κκούρας) ή…

Δημιουργήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη επί προεδρίας του αείμνηστου του Κοινοτάρχη Ηλία Κατσιολούδη-Κκούρα ένας χώρος στην περιοχή της Παναγίας για τα παιδιά. Ένα Πάρκο το οποίο επισκέπτονται αν δεν είναι καθημερινά, τα Σαββατοκυρίακα, δεκάδες παιδιά και γονείς.

Ο χώρος αυτός όμως έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και έχει καταστεί επικίνδυνος για τον κάθε επισκέπτη από τα πολλά χόρτα που υπάρχουν αλλά και τις ακαθαρσίες. ( οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους)

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=kormakitisnet&set=a.691717899621692

Δεν γνωρίζουμε με βάση τις συμφωνίες ποιοι είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου αυτού. Εκείνο που γνωρίζουμε ότι οι δημόσιοι χώροι του Κορμακίτη που είναι καθαροί είναι μόνο αυτοί που καθαρίζονται με προσωπική πρωτοβουλία διαφόρων ανθρώπων. Κήπος Παναγίας, Κήπος εκκλησίας, νέο κοιμητήριο.

Όσο για την ονομασία του χώρου, ένα χάος με αντιδράσεις από διάφορους. Η ιστοσελίδα έχει κατά καιρούς γράψει διάφορα άρθρα για το θέμα αυτό.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη σε συνεδρίαση που είχε στις 23 Νοεμβρίου 2022, αποφάσισε μεταξύ άλλων όπως το πάρκο και το γήπεδο φούτσαλ που ευρίσκετε στο χώρο της Παναγίας ονομαστεί Πάρκο Ηλίας Κατσιολούδης (Κκούρας) σε ένδειξη εκτίμησης προς τον μακαριστό Κοινοτάρχη μας ο οποίος ήταν και ο πρωτεργάτης της υλοποίησης αυτών των έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας τότε η απόφαση αυτή δεν ήταν ομόφωνη αλλά κατά πλειοψηφία. Υπήρχε μια αρνητική ψήφος φανερή.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ονομασίας καθορίστηκαν στις 17 Δεκεμβρίου με σχετική ανακοίνωση

Επίσημα αποκαλυπτήρια ονομασίας πάρκου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΙΟΛΟΥΔΗΣ- ΚΚΟΥΡΑΣ»
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022- 4:00 μ.μ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 4:00 μ.μ. θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ονομασίας του παιδικού Πάρκου και του γηπέδου ποδοσφαίρου Σάλας από τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου και τον Εκπρόσωπο μας στη βουλή των αντιπροσώπων.

Δυστυχώς όμως μια μέρα πριν από τα αποκαλυπτήρια ακυρώθηκαν για δήθεν άδειες από τις Τουρκοκυπριακές αρχές, ενώ οι ίδιες οι αρχές δεν είχαν καμιά ιδέα για ακύρωση.

Εκ των υστέρων ξεκίνησαν να αποκαλύπτονται όλα. Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου , ο οποίος θα τελούσε αγιασμό, ανάφερε ότι δεν γνώριζε οτιδήποτε και επικαλέστηκε το Κανονικό Δίκαιο και τον νόμο της εκκλησίας ότι δεν βάζουν ονόματα σε χώρους της Εκκλησίας. Η ιστοσελίδα μετά από έρευνα του παρουσίασε διάφορες αίθουσες και χώρους της εκκλησίας που έχουν ονόματα θνητών… και εν ζωή ιερέων. Μετά από αυτό είπε ότι θα αφαιρεθούν όλα… αλλά τελικά τίποτε δεν έχει αφαιρεθεί.

Γνωρίζουμε όλοι στον Κορμακίτη τις πλεκτάνες που έχουν στήσει κάποιοι για να μην γίνει αυτή η ονομασία. Αυτό που έχει φανεί από όλο αυτό είναι ότι στον Κορμακίτη δυστυχώς δεν μετράει η προσφορά και ούτε εκτιμούν τα άτομα που έχουν δώσει τη ζωή τους για το χωριό τους , την κοινότητα τους, την εκκλησία τους. Σήμερα είναι ο Κκούρας, αύριο θα είναι άλλος.

Ο Κκούρας έζησε με αξιοπρέπεια βοηθώντας τον κόσμο και πέθανε με αξιοπρέπεια χωρίς να ζητήσει από κανένα τίποτε. Πάντα έδινε μέχρι και την τελευταία του πνοή γιατί η καρδία του ήταν καρδιά μικρού παιδιού.

Τελικά ποιος ευθύνεται για όλο αυτό το αλαλούμ που έχει επικρατήσει στην ονομασία του Πάρκου? Ο Αρχιεπίσκοπος? Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη? Η Τοπική Αρχή Κορμακίτη? Ή η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη?
Ας μας απαντήσουν οι ιθύνοντες.

Το μήνυμα που στέλνει η σελίδα είναι ότι ο Κκούρας δεν χρειάζεται ονομασίες και δόξες. Έχει την αγάπη του κόσμου που υπηρέτησε έντιμα όλη του τη ζωή. Ένας κόσμος που νιώθει πληγωμένος και προδομένος από τη στάση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη απέναντι στο μακαριστό κοινοτάρχη.