Friday, April 19, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΕπιστολές σε όλους τους επανεγκατασταθέντες

Επιστολές σε όλους τους επανεγκατασταθέντες

Επιστολές σε όλους τους επανεγκατασταθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, τις επόμενες δέκα μέρες αναμένεται η αποστολή προσωπικών επιστολών από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας προς όλους τους επανεγκατασταθέντες οι οποίοι λαμβάνουν επίδομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Υφυπουργείο θα ενημερώνει με επίσημο τρόπο τους λήπτες επιδόματος επανεγκατάστασης για την εφαρμογή του νέου Σχεδίου και τις νέες διαδικασίες και τα κριτήρια που θα ισχύουν. Βασική και κυρίαρχη αλλαγή θα είναι πλέον η ανάγκη προσκόμισης από τους δικαιούχους, της Βεβαίωσης Διελεύσεων από την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου η οποία θα αποτελεί την απόδειξη της μόνιμης διαμονής. Ξεκαθαρίζεται δε από τις ίδιες πηγές πως η εγγραφή στο οδόφραγμα είναι ευθύνη αποκλειστικά των επανεγκατασταθέντων. Στην περίπτωση που η αστυνομία αρνείται να κάνει την καταχώρηση, θα πρέπει να γίνεται αμέσως καταγγελία από τους επανεγκατασταθέντες προς το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όπως όλα δείχνουν το Υφυπουργείο είναι αποφασισμένο, πέραν των προσωπικών επιστολών, να προχωρήσει άμεσα και σε δειγματοληπτικούς ελέγχους. Ταυτόχρονα, φαίνεται πως το Υφυπουργείο είναι έτοιμο, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του νέου Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιδομάτων, αλλά μόνο μετά τον έλεγχο και το ξεκαθάρισμα του καταλόγου. Στόχος είναι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να λάβουν αυξημένο επίδομα αυτοί που πραγματικά διαμένουν.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments