Thursday, March 28, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΗ διεθνής ομάδα Cyprus Nature Lovers στις όμορφες τουλίπες του Κορμακίτη

Η διεθνής ομάδα Cyprus Nature Lovers στις όμορφες τουλίπες του Κορμακίτη

Η διεθνής ομάδα Cyprus Nature Lovers στις όμορφες τουλίπες του Κορμακίτη

Του Ανδρέα Παραλίκη

Την Κυριακή 19/3, κάναμε την ετήσια μας επίσκεψη στον Κορμακίτη. Η διεθνής ομάδα Cyprus Nature Lovers, περιλαμβάνει όλες τις κοινότητες της Κύπρου και πολλούς ξένους που υπηρετούν στην Κύπρο.

Χθες μαζευτήκαμε περίπου 50 άτομα τα οποία ο αγαπητός φίλος Ηλίας Ζωνιάς από τον Κορμακίτη, μας ξενάγησε με πολύ αγάπη και προθυμία στο χωριό του όπως κάθε χρόνο αφιλοκερδώς.

Ξεκινήσαμε από το κέντρο του χωριού και περπατήσαμε την υπέροχη διαδρομή μέχρι τις Πατσαλιές. Στον δρόμο απολαύσαμε τους λάζαρους, τις μαργαρίτες, τις λαψάνες και στο τέλος τις υπέροχες άγριες Κυπριακές τουλίπες (Tulipa Cypria). Στην συνέχεια, περπατήσαμε για πρώτη φορά μέχρι το μικρό φράγμα της Πετέλιας, που βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο περίπου 500 μέτρα μετά τις Πατσαλιές. Η όλη πεζοπορία μας πήρε περίπου δύο ώρες και κάτι, σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που κάναμε σαν ομάδα.

Μαζί μας ήταν ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ην. Εθνών, κος Colin Stewart και η σύζυγος του, η αρχηγός της Αστυνομίας των Η.Ε. στην Κύπρο, κα Satu Koivu με την βοηθό της κα Μaja Gacic, οι πολιτικοί αξιωματούχοι των Η.Ε. κα Solveig Knudsen και κος Remi Clavet , η πρέσβειρα της Αυστραλίας κα Fiona Mckergow με τον σύζυγο της και η πρέσβειρα της Ιταλίας κα Federika Ferrari Bravo με τον διευθυντή της εταιρίας ENI Cyprus, κο. Stefano Conte. Επίσης, ο Τουρκοκύπριος πρώην διαπραγματευτής κος Özdil Nami με την σύζυγο του καθώς και πολλοί Ε/Κ και Τ/Κ της ομάδας Buyuk Han Coffee Club.

Ακολούθησε ένα ωραιότατο γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Hanna Koumi.

Θα συστήναμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους Κύπριους να κάνουν μια επίσκεψη στην ωραιότατη αυτή περιοχή.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments