Tuesday, April 23, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΠοντίκα, παράνομη υλοτομία ή ανευθυνότητα των αρχών; ; ;

Ποντίκα, παράνομη υλοτομία ή ανευθυνότητα των αρχών; ; ;

Τραγική η κατάσταση με τα χαρουπόδεντρα στα χωράφια του Κορμακίτη. Μέρα με την ημέρα χάνονται μέσα από τα χωράφια ολόκληρα δέντρα χωρίς κανένας να γνωρίζει κάτι και όλοι να κλείνουν και τα αφτιά τους και τα μάτια τους.

Έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την Ποντίκα αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι ποντίκα αλλά οι άνθρωποι.

Η παράνομη υλοτομία δυστυχώς έχει καταστρέψει τα περισσότερα δέντρα στον Κορμακίτη, χάνονται μέσα από τα χωράφια ολόκληρα δέντρα χωρίς να γνωρίζει « κανένας».

Αρκετοί ιδιοκτήτες εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν τα δέντρα τους και δυστυχώς γίνονται εύκολη λεία για κόψιμο. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αλλά κανείς δεν μιλά.

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με την Τοπική Αρχή η απάντηση ήταν « ε τι θα κάνουμε» …
Πράγματι τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αρχή ή το Κοινοτικό Συμβούλιο αφού γνωρίζουν αυτούς που κόβουν τα δέντρα… τίποτε δεν μπορεί να κάνει.

Το ποιο απλό πράγμα είναι να διορίσουν ένα αγροφύλακα (τουρκόπουλο) ο οποίος θα φροντίζει τη φύλαξη και την ασφάλεια των δέντρων αλλά και των χωραφιών του Κορμακίτη. Ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Κορμακίτη αφού το χωριό υποφέρει από την παράνομη υλοτομοία αλλά και από τα κοπάδια με τις κατσίκες από τα διπλανά χωριά.

Οι φωτογραφίες πάρθηκαν χθες από μόνο ένα χωράφι. Σε μια εβδομάδα έκοψαν 5 χαρουπιές από τη ρίζα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments