Σκυβαλότοπος Κορμακίτη-Πετάνε αλλά δεν μαζεύουνε

0
392

Σε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μας στης 2 Ιουλίου είχαμε γράψει ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Τοπική Αρχή Κορμακίτη προχώρησαν και καθάρισαν το σκυβαλότοπο στην περιοχή των Πετροκολύμπων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα πιο κάτω :

«Καθαριότητα σκυβαλότοπου Κορμακίτη
Το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Τοπική Αρχή Κορμακίτη προχώρησαν στην καθαριότητα του σκυβαλότοπου του χωριού που βρίσκεται στην περιοχή Πετροκολύμπες, απέναντι από το νέο κοιμητήριο.

Ο χώρος καθαρίστηκε από την είσοδο του μέχρι και το βάθος , δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο χώρο , όπου θα πετάνε οι κάτοικοι του χωριού όλα τα μπάζα και τα κλαδέματα μόνο.

Παράκληση της Τοπικής Αρχής και του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι όπως στο χώρο αυτό πετάνε κλαδέματα και μπάζα και να τα βάζουν μέσα αριστερά στο βάθος του χώρου έτσι ώστε να μην είναι ορατά από το δρόμο. Στον χώρο, σύντομα, θα τοποθετηθούν πινακίδες που θα υποδεικνύουν το χώρο που θα πετάνε τα μπάζα. Σύντομα θα τοποθετηθεί και κάμερα παρακολούθησης και οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.»

Οι κάτοικοι του Κορμακίτη μέχρι σήμερα πετάνε στο χώρο αυτό όλα τα μπάζα και κλαδέματα, όπως τους έχουν υποδείξει οι αρμόδιοι αλλά δυστυχώς ο χώρος σήμερα έχει γεμίσει και είναι απροσπέλαστος.

Μέχρι τέλος Αυγούστου μετακινιούνταν όλα τα μπάζα σύμφωνα με συμφωνία που είχαν με ιδιώτη. Σε επικοινωνία μαζί με τον επικεφαλή της Τοπικής Αρχής μας ανάφερε ότι είναι ευθύνη του «Δημαρχείου Λαπήθου».

Αναμένομε ότι σύντομα θα αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο η Τοπική Αρχή , όσο και το Κοινοτικό Συμβούλιο και καθαρίσουν το χώρο πριν τα σκουπίδια φτάσουν πάλι μέχρι το δρόμο.