Προς οριστική επίλυση το πρόβλημα με το νερό στον Κορμακίτη, εγκρίθηκε το κονδύλι και αρχίζει το έργο

0
1108
DCIM100MEDIADJI_0010.JPG

Πλήρη επιβεβαίωση των όσων δημοσίευσε μόλις πρόσφατα η ιστοσελίδας μας αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατ’ επείγων έγκριση κονδυλίου ύψους €80.000 με σκοπό την οριστική επίλυση του μεγάλου προβλήματος με το νερό στον Κορμακίτη. Όπως η ιστοσελίδα μας δημοσίευσε το θέμα, ως κατ’ επείγων, έτυχε χειρισμού από τον ίδιο τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών ο οποίος στο πλαίσιο των προσπαθειών του είχε διαδοχικές συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο τόσο με τις Τ/Κ αρχές όσο και με την κυπριακή κυβέρνηση.

Ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας καθ’ όλη την διάρκεια της πρωτοβουλίας του που κράτησε τρεις περίπου μήνες τελούσε σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με τον Επικεφαλής της Τοπικής Αρχής Αντωνάκη Σάρρου και τον εκτελών καθήκοντα Κοινοτάρχη Κορμακίτη Βαλεντίνο Κουμέττου.
Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανοίγει πλέον τον δρόμο για επίλυση του πολύ σοβαρού και χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο κόσμος του Κορμακίτη. Με την σύνδεση που αναμένεται να γίνει με το κεντρικό σύστημα Πανάγρων, μέσω αγωγού που θα έρθει από το Διόριος, θα φθάσει επιτέλους στο Μαρωνίτικο κεφαλοχώρι καθαρό και κατάλληλο νερό. Ένα πρόβλημα που κρατά δεκαετίες φαίνεται πως θα φθάσει στο τέλος του.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο προηγούμενο μας δημοσίευμα θα κατασκευαστεί στη βάση ειδικής τεχνικής μελέτης που έχει διενεργηθεί υπόγειος αγωγός τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων που θα μεταφέρει το καθαρό και κατάλληλο νερό στο ντεπόζιτο Κοκκινόγιας και απ’ εκεί θα διανεμηθεί μέσω του δικτύου σε ολόκληρο το χωριό. Το έργο υπολογίζεται ότι θα στοιχήσει γύρω στις €80.000 και η διάρκεια ολοκλήρωσης θα είναι περίπου ένας μήνας. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά θεωρείται βέβαιο ότι το έργο του αγωγού θα αρχίσει αμέσως μετά τις γιορτές.