Saturday, April 20, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΕπικήδειος του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄ Από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών...

Επικήδειος του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄ Από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Σελίμ Σφέιρ

Επικήδειος του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄ Από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Σελίμ Σφέιρ

Δείτε τι αγάπη μας έδειξαν ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα σε αυτούς τους καιρούς, που μας έδωσαν την ευκαιρία να βρεθούμε με έναν άνθρωπο γεμάτο από την πατρότητα και την ευγένεια του Θεού. Έτσι γνωρίσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και αυτή ήταν η συμπεριφορά του απέναντι μας, από την πρώτη στιγμή που τον συναντήσαμε, ως καλοπροαίρετος πατέρας, γεμάτος φιλανθρωπία και πάντα ίσος με τον εαυτό του. Η πατρότητα που αναδύθηκε από αυτόν και από το βλέμμα του έδειξε την αυθεντικότητα της σχέσης του με τον Θεό του και το χωνευτήρι που καθάρισε το χρυσάφι του. Παρά το ότι η τελευταία του ασθένεια τον έτρωγε και πάλεψε εναντίον της ως καλός απόστολος, με αυτό κατάφερε να στολίσει την ψυχή του.

Είχε μεγάλη αγάπη για τη Μαρωνιτική Εκκλησία μας, την οποία αγαπούσε και την οποία σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπιζε με μεγάλο σεβασμό, προσοχή και γενναιοδωρία, κάτι που του ανταποδώσαμε, ελπίζουμε, με ειλικρίνεια σαν σε δικό μας πατέρα. Γιατί στην πραγματικότητα ήταν πατέρας μας και τον αγαπούσαμε. Όλα αυτά τα χρόνια ως επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου ακολουθούσαμε στενά όλα τα βήματά του ώστε να αναζωογονήσει και να φέρει πιο κοντά τις δύο Εκκλησίες μας, τις οποίες θεωρούσε αδελφές. Έτσι υποδέχθηκε δύο πάπες σε αυτή την ιερή γη της Κύπρου: την Αυτού Αγιότητα Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ τον Ιούνιο του 2010 και την Αυτού Αγιότητα Πάπα Φραγκίσκο τον Δεκέμβριο του 2021.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας επίσκεψης, θα θυμόμαστε πάντα τα τρυφερά λόγια του προς τον Πάπα Φραγκίσκο: Έχουμε την ίδια μητέρα, γεννηθήκαμε από τα σπλάχνα της Παναγίας.

Σήμερα, είμαστε σίγουροι, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ γεννήθηκε από τα σπλάχνα της Μαρίας, για να συνεχίσει να συλλογίζεται το Πρόσωπο Εκείνου που αναγνώριζε σε όλους εκείνους που συναντούσε και έζησε μαζί τους όσο ήταν μαζί μας. Πήγαινε μόνο από τον ένα στοχασμό στον άλλο.

Παραδίδουμε τους εαυτούς μας, λοιπόν, στις προσευχές σας, Άγιε Πατέρα, σας εμπιστευόμαστε τον διάδοχό σας, την Κύπρο και όλους τους πιστούς της, τη σχέση των Εκκλησιών μας και όλα όσα αγαπήσατε. Είθε ο Ιησούς Χριστός να είναι για όλους μας η ανανέωση της πίστης, της ελπίδας και της φιλανθρωπίας μας και η χαρά του να μοιραζόμαστε τα πάντα με αδελφική αγάπη. Αμήν.

  • Σελίμ Σφέιρ
    Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments