Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησία7η Κυριακή της Πεντηκοστής ( Λουκάς 10 / 1 - 7) -...

7η Κυριακή της Πεντηκοστής ( Λουκάς 10 / 1 – 7) – Η Αποστολή μας

Περίοδος της Πεντηκοστής
Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Σελίμ Σφέιρ
7η Κυριακή της Πεντηκοστής ( Λουκάς 10 / 1 – 7)
Η Αποστολή μας

Ύστερα απ’ αυτό, ο Κύριος διάλεξε και άλλους εβδομήντα μαθητές, που τους έστειλε δύο δύο πριν απ’ αυτόν, σε κάθε πόλη και τόπο που έμελλε να επισκεφθεί. «Ο θερισμός είναι πολύς», τους έλεγε, «οι εργάτες όμως λίγοι παρακαλέστε, λοιπόν, τον κύριο του θερισμού να στείλει εργάτες για το θερισμό του. Πηγαίνετε σας στέλνω σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους. Μην παίρνετε μαζί σας χρήματα ούτε σακίδιο ούτε υποδήματα, και μη χάνετε την ώρα σας για να χαιρετήσετε κάποιον στο δρόμο σας. Σε όποιο σπίτι μπείτε, πρώτα να λέτε «ειρήνη σε τούτο το σπίτι!» Αν εκεί μένει κάποιος ειρηνικός άνθρωπος, η ευχή σας θα πιάσει τόπο, αλλιώς θα γυρίσει πίσω σ’ εσάς. Να μένετε στο ίδιο σπίτι τρώγοντας και πίνοντας ό,τι σας προσφέρουν, γιατί στον εργάτη πρέπει να δοθεί ο μισθός που του αξίζει μην αλλάζετε κατοικία. Όταν πάλι μπαίνετε σε κάποια πόλη και σας υποδέχονται, τρώτε ό,τι σας προσφέρουν. Να θεραπεύετε τους αρρώστους εκείνης της πόλης και να τους λέτε: «έφτασε σ’ εσάς η βασιλεία του Θεού».

1.Τους έστειλε δύο-δύο πριν από Αυτόν. Ο Απόστολος Λουκάς ήταν ο συνοδοιπόρος του Αποστόλου Παύλου στα αποστολικά του ταξίδια, όπως μπορούμε να διαβάσουμε στις «Πράξεις των Αποστόλων». Στο σημερινό Ευαγγέλιο, ο Χριστός στέλνει τους μαθητές του ανά δύο για να κηρύξουν το μήνυμα της Βασιλείας του Θεού. Εμείς, οι μαθητές του Χριστού, είμαστε επίσης αγγελιοφόροι των καλών ειδήσεων. Για μια τέτοια αποστολή ο Θεός θέλησε να επιλέξει ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο για να διακηρύξουν το λόγο Του και, με το παράδειγμά τους, να δώσουν μαρτυρία για τον ερχομό του Χριστού. Στο μήνυμά του της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2004, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ το επιβεβαιώνει αυτό: «Όλοι οι βαπτισμένοι καλούνται να δώσουν τον Χριστό στον κόσμο… Πρέπει ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνάμεις και την κλίση του να φέρει τον Χριστό στον κόσμο σήμερα. Να είστε δυνατοί στον Κύριο». Ποιες εμπνεύσεις έχω λάβει; Είμαι πρόθυμος να τις ακολουθήσω, με οποιοδήποτε κόστος;

  1. Ο Ιησούς μας προσκαλεί. Αυτή η πρόσκληση να ακολουθήσουμε τον Χριστό και να θέσουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία του είναι τόσο επείγουσα σήμερα όσο ήταν και για τους εβδομήντα δύο μαθητές! Διακηρύσσουμε την ειρήνη και τη σωτηρία που έφερε ο Θεός στην ανθρωπότητα πριν από 2000 χρόνια, αλλά πρέπει να ανανεώνουμε αυτό το μήνυμα κάθε μέρα της ζωής μας. Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι μας συναντούν θα νιώθουν τη λύτρωση που έφερε
    ο Χριστός γι’ αυτούς. Αυτό απαιτεί συνεχή εργασία σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διακοπή ή χαλαρότητα στην προσπάθειά μας να διακηρύξουμε τα καλά νέα της αγάπης του Χριστού στους ανθρώπους.
  2. Μη φοβάστε! Ο Θεός μας προειδοποιεί ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι συχνά κλειστός στο χριστιανικό μήνυμα της αλήθειας και της αγάπης. Ο Ιησούς μας διαβεβαιώνει: «τίποτα δεν μπορεί να σας βλάψει». Τι υπάρχει λοιπόν να φοβηθούμε; Ο πατέρας Maciel, L.C. μας λέει: «Αυτός που δεν φοβάται, αυτός που Του ανοίγει τις πόρτες της καρδιάς του, ξέρει τι ευτυχία λαμβάνει ακολουθώντας Τον, ακόμα κι αν ξέρει επίσης ότι πρέπει να κουβαλάει καθημερινά το σταυρό του». (Η ζωή μου είναι ο Χριστός, αρ. 48) Ο Ιησούς υποσχέθηκε να είναι μαζί τους – και επομένως μαζί μας – μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Γι’ αυτό μας ενθαρρύνει να είμαστε θαρραλέοι ακόμη και μπροστά σε φαινομενική αποτυχία, κριτική ή δυσκολίες.

Προσευχή : Παντοδύναμε Πατέρα, σου προσφέρω αυτή την προσευχή ενωμένος με τον γιο σου Ιησού Χριστό. Είστε πραγματικά παρόντες και έχετε μια ιδιαίτερη χάρη να μου δώσετε μέσω αυτού του διαλογισμού.
Μαρία, βοήθησέ με να προσεύχομαι και να έρχομαι πιο κοντά σου κατά τη διάρκεια αυτού του διαλογισμού.
Κύριε, σε αυτή την προσευχή θα ήθελα να ζητήσω τη χάρη να είμαι πραγματικά υπάκουος στο θέλημά σου για μένα ως Καθολικός και ως απόστολος στον κόσμο σήμερα.
Κύριε Ιησού, καλείς εργάτες στον θερισμό Σου σήμερα, όπως έκανες και κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής Σου. Είθε πολλοί από εμάς να ακολουθήσουν το κάλεσμά Σου ως ιερείς, αφιερωμένοι άνδρες και γυναίκες και απόστολοι κάθε είδους. Ο θερισμός είναι μεγάλος, αλλά οι εργάτες είναι λίγοι. Στείλε περισσότερους εργάτες, Κύριε. Στείλτε με! Ξέρεις ότι θέλω να Σε υπηρετήσω, αλλά γνωρίζεις και την αδυναμία μου. Εμπιστεύομαι τη χάρη Σου για να με στηρίξει. Μαζί Σου όλα είναι δυνατά! Αμήν

  • Σελίμ Σφέιρ
    Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments