Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκπρόσωπος«Επίσημη» γνωριμία χθες με το πρώτο βιβλίο εκμάθησης της sanna

«Επίσημη» γνωριμία χθες με το πρώτο βιβλίο εκμάθησης της sanna

«Επίσημη» γνωριμία χθες με το πρώτο βιβλίο εκμάθησης της sanna

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρώτο βιβλίο εκμάθησης της sanna είχαν αρκετοί κάτοικοι του Κορμακίτη που παρευρέθηκαν χθες το πρωί στο οίκημα της εκκλησίας για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του σπουδαίου εγχειριδίου. Η παρουσίαση έγινε από την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Μαριλένα Καρυολαίμου και τα μέλη της Σπύρο Αρμοστή, Ελισάβετ Κιούρτη και Ηλία Ζωνιά.

Σε σύντομο χαιρετισμό του και καλωσορίζοντας τους ερευνητές-ακαδημαϊκούς στον Κορμακίτη, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών τόνισε πως «έχουμε στα χέρια μας πλέον απτό το αποτέλεσμα της πολυετούς δουλειάς που έγινε από τους ερευνητές, από τους φυσικούς ομιλητές, από το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου». Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι πλέον η Κοινότητα επιδιώκει με οργανωμένο και μεθοδευμένο τρόπο, όχι μόνο την καταγραφή, αλλά και την εκμάθηση της sanna στις νέες γενιές.

Η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Μαριλένα Καρυολαίμου μεταξύ άλλων ανέλυσε τη δουλειά που έγινε για ολοκλήρωση του πρώτου εγχειριδίου της sanna αλλά και ευρύτερα τη δουλειά των τελευταίων χρόνων για καταγραφή και αναβίωση της γλώσσας. Ανέφερε δε πως βρίσκεται στα σκαριά και δεύτερο βιβλίο το οποίο θα αφορά στην εκμάθηση της sanna σε ενήλικες.

Κατά τη δική του παρουσίαση, ο Σπύρος Αρμοστής ασχολήθηκε ειδικότερα με το σύστημα γραφής της sanna το οποίο η επιστημονική ομάδα εισήγαγε, ενώ η Ελισάβετ Κιούρτη μίλησε για το περιεχόμενο και τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί το βιβλίο ούτως ώστε να κρατά το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Με τη σειρά του ο Ηλίας Ζωνιάς έκανε λόγο μεταξύ άλλων για τη θερινή κατασκήνωση Sanna Camp καθώς και για τα προγράμματα εκμάθησης που έγιναν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς και στα οποία το βιβλίο εφαρμόστηκε και στην πράξη.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments