Thursday, March 28, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΕθνικό Σχέδιο Δράσης για μείωση της χρήσης τρωκτικοκτόνων με τη χρήση ανθρωποπουλιού

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για μείωση της χρήσης τρωκτικοκτόνων με τη χρήση ανθρωποπουλιού

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για μείωση της χρήσης τρωκτικοκτόνων με τη χρήση ανθρωποπουλιού

Σε επιστολή της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων στις κοινοτικές αρχές των εγκλωβισμένων χωριών με ημερομηνία 27 Ιουνίου αναφέρει τα πιο κάτω :

Σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 8/6/2022 αποφασίστηκε η εφάπαξ παροχή οικονομικής βοήθειας στα Κοινοτικά Συμβούλια των εγκλωβισμένων για καταπολέμηση της ποντίκας

Το Σχέδιο για την καταπολέμηση της ποντίκας αφορά τα πιο κάτω.

Α) Την παραχώρηση στους Πρόεδρους ή σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους των ενδιαφερόμενων Κοινοτικών Συμβουλίων που διαμένουν εγκλωβισμένοι, μέσω του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για μείωση της χρήσης τρωκτικοκτόνων με τη χρήση του ανθρωποπουλιού» μέχρι 20 τεχνητές φωλιές ανθρωποπουλιού.

Β) Την παραχώρηση συνολικής οικονομικής ενίσχυση ύψους μέχρι €25.000, στους Πρόεδρους ή σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους των ενδιαφερόμενων Κοινοτικών Συμβουλίων που διαμένουν εγκλωβισμένοι, που θα αφορά την αγορά σταθμών δολώσεως τύπου σωλήνα μέσα στους οποίους θα τοποθετείται το τρωκτικοκτόνο δόλωμα καθώς επίσης και την αγορά μεταλλικών φύλλων λαμαρίνας για την περιτύλιξη κορμών δέντρων χαρουπιάς. Για τους σταθμούς δολώσεως τύπου σωλήνα, η μέγιστη ενίσχυση θα ανέρχεται σε €4/σταθμό δολώσεως συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και για τα μεταλλικά φύλλα λαμαρίνας η μέγιστη ενίσχυση θα ανέρχεται σε €12/μ2 λαμαρίνας συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει με βάση τα πιο πάνω μέγιστα ποσά ενίσχυσης και κατόπιν προσκόμισης επίσημων και εξοφλημένων τιμολογίων από εταιρείες ή από ιδιώτες οι οποίοι/ες είναι απαραίτητα εγγεγραμμένοι/ες στο Μητρώο ΦΠΑ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και αποδείξεις πληρωμής.

Δεδομένου ότι η μέγιστη συνολική ενίσχυση των €25.000 αφορά όλα τα Κοινοτικά Συμβούλια που διαμένουν εγκλωβισμένοι, σε περίπτωση που το σύνολο των αιτήσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων υπερβαίνει το μέγιστο ποσό των €25.000, θα γίνει σύμμετρη μείωση.

Τα σχετικά αποδεικτικά πληρωμής θα πρέπει να προσκομιστούν στο Τμήμα Γεωργίας το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments