Friday, August 12, 2022
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΗ διακήρυξη του Ευαγγελίου-Ευαγγέλιο κατά Μάρκο, κεφάλαιο 16, 15-20

Η διακήρυξη του Ευαγγελίου-Ευαγγέλιο κατά Μάρκο, κεφάλαιο 16, 15-20

Η διακήρυξη του Ευαγγελίου-Ευαγγέλιο κατά Μάρκο, κεφάλαιο 16, 15-20

Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

Ο αναστημένος Ιησούς είπε στους έντεκα αποστόλους: «Πορευθείτε σ’ ολόκληρο τον κόσμο και διακηρύξτε το χαρμόσυνο μήνυμα σ’ όλη την κτίση. Όποιος πιστέψει και βαφτιστεί θα σωθεί· όποιος δεν πιστέψει θα καταδικαστεί. Να και τα θαύματα που θα κάνουν όποιοι πιστέψουν: Με την επίκληση του ονόματός μου θα διώχνουν δαιμόνια, θα μιλούν νέες γλώσσες, κι αν παίρνουν φίδια στα χέρια τους ή πίνουν κάτι δηλητηριώδες δε θα παθαίνουν τίποτε· θα βάζουν τα χέρια τους πάνω σε αρρώστους και θα τους θεραπεύουν».

Αφού τους είπε αυτά ο Κύριος, αναλήφθηκε στον ουρανό και κάθισε στα δεξιά του Θεού. Οι μαθητές τότε έφυγαν και έφεραν το χριστιανικό μήνυμα παντού· κι ο Κύριος συνεργούσε μαζί τους κι επιβεβαίωνε το κήρυγμά τους με τα θαύματα που το συνόδευαν. Αμήν.

  1. Μέσω του βαπτίσματος, μοιράζομαι το Πάθος, την
    Ανάσταση και την Ανάληψη του Ιησού. Τα σημαντικά γεγονότα της ζωής του Ιησού έχουν επιπτώσεις στη ζωή μας.
    Ο Ιησούς έγινε άνθρωπος, όπως εμείς, για να λυτρώσει την ανθρωπότητα – όχι μόνο ένα μέρος της ανθρωπότητας, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα – έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε στον Παράδεισο, όπως ο Θεός ήθελε από την αρχή. Η Ανάσταση του Ιησού είναι μια υπόσχεση και μια εγγύηση ότι μια μέρα θα μας αναστήσει και εμάς, σώμα και ψυχή. Σήμερα γιορτάζουμε την ανάληψή του, την επιστροφή του με σώμα και ψυχή στα δεξιά του Πατέρα. Μας υπόσχεται ότι αν κάνουμε το θέλημά του, μια μέρα θα τον συναντήσουμε στον ουρανό στα δεξιά του Πατέρα. Μέσω της βάπτισής μας ενωνόμαστε με τον Χριστό, έτσι ώστε όλα τα γεγονότα της ζωής του να είναι κατά κάποιο τρόπο μέρος μας. Καθένας από εμάς, μέσω του βαπτίσματος, είναι ήδη μυστηριακά παρών με τον Ουράνιο Πατέρα.
  2. Δεν είμαστε ακόμη πλήρεις πολίτες. Παρόλο που με τη βάπτισή μας είμαστε ήδη πολίτες του Ουρανού και παρόντες με τον Ιησού στον Πατέρα κατά τρόπο μυστικό, δεν είμαστε ακόμη “πλήρεις” πολίτες του Ουρανού. Μοιραζόμαστε κάποια από τη χαρά, την ειρήνη και την ευτυχία του Ουρανού, αλλά όχι τόσο πλήρως όσο εκείνοι που έχουν ήδη φτάσει στον Ουρανό. Ζώντας κοντά στον Ιησού, βιώνουμε όλα αυτά τα πράγματα περισσότερο, αλλά μπορούμε ακόμα να παρεκκλίνουμε. Πρέπει να παλεύουμε με την αμαρτία σε όλη μας τη ζωή. Και παρόλο που έχουμε ήδη την υπόσχεση του Παραδείσου, κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα, για πάντα.
  3. Καλούμαστε να ζούμε τη ζωή που αρμόζει σε κάποιον που στέκεται μαζί με τον Ιησού στα δεξιά του Πατέρα. Ο Άγιος Παύλος ζητούσε συχνά από τους χριστιανούς να ζουν σαν να είναι ήδη πολίτες του ουρανού. Ως χριστιανός, έχω όλα όσα χρειάζομαι για να ακολουθώ τέλεια τον Θεό κάθε μέρα της ζωής μου. Γιατί δεν το κάνω εγώ; Γιατί όταν κοιτάζω την προηγούμενη ζωή μου, δεν βλέπω τη ζωή ενός ανθρώπου που ήδη μοιράζεται την παρουσία του Χριστού στα δεξιά του Πατέρα, αλλά μάλλον μια ζωή συχνά αποκομμένη από τον Χριστό; Αν ακολουθούσα τις εμπνεύσεις που μου στέλνει το Άγιο Πνεύμα κάθε μέρα, θα γινόμουν σύντομα άγιος. Δεν υπάρχει τίποτα που να με εμποδίζει να το κάνω, εκτός από τον εαυτό μου. Έχω τη δύναμη να το αλλάξω αυτό. Μπορώ να ζήσω μια ζωή αντάξια ενός πολίτη του ουρανού- ο Ιησούς με καλεί να το κάνω. Η γιορτή της Ανάληψης του Κυρίου είναι μια καλή ημέρα για να ξεκινήσετε.

Προσευχή: Κύριε, Βοήθησέ με να προσεύχομαι καλά. Καθώς αναλογίζομαι το μυστήριο της Ανάληψής σου, βοήθησέ με να ενωθώ μαζί σου με τέτοιο τρόπο ώστε μια μέρα να με πάρεις μαζί σου στον Ουρανό. Κύριε, βοήθησέ με να καταλάβω καλύτερα ότι μέσω της βάπτισής μου είμαι ενωμένος μαζί σου, ώστε να ζω ως πολίτης του Ουρανού που ήδη είμαι.
Κύριε, βοήθησέ με να αφήσω στην άκρη τα πράγματα αυτού του κόσμου και να αγκαλιάσω τα πράγματα του ουρανού. Βοήθησέ με να ζήσω σαν κάποιος που προορίζεται για τον ουρανό, αγαπώντας αυτό που αγαπάς περισσότερο από τα πράγματα αυτής της ζωής. Βοήθησέ με να χρησιμοποιήσω όλα μου τα ταλέντα για σένα και να βοηθήσω τους άλλους. Βοήθησέ με να εκπληρώνω όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μου με όλη την αγάπη της καρδιάς μου. Αν υπάρχει κάτι σε αυτή τη ζωή που αγαπώ περισσότερο από εσένα, βοήθησέ με να το απομακρύνω, ώστε να μην υπάρχει εμπόδιο μεταξύ μας και βοήθησέ με να σε αγαπώ και να σε ακολουθώ. Αμήν.

  • Σελίμ Σφέιρ
    Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου
Προηγούμενο άρθροKormatjitis 1068
Επόμενο άρθροKormatjitis 1069
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments