Απάντηση Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στον Κοινοτάρχη Κορμακίτη για την παραχώρηση τρωκτικοκτόνου δολώματος

0
833

Απάντηση Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στον Κοινοτάρχη Κορμακίτη για την παραχώρηση τρωκτικοκτόνου δολώματος

Στάλθηκε στον Κοινοτάρχη Κορμακίτη Ηλία Κατσιολούδη στις 21 Φεβρουαρίου 2022 απαντητική επιστολή σχετικά με την παραχώρηση τρωκτικοκτόνου δολώματος και αναφέρει τα πιο κάτω.

“κ. Ηλία Κατσιολούδη Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη

κ. Αντώνη Κασάπη ( Ομάδα πρωτοβουλίας για την προστασία των χαρουπιών του Κορμακίτη)

Θέμα: Παραχώρηση τρωκτικοκτόνου δολώματος Doa Rat Bait που παράγει το Τμήμα Γεωργίας στις Τοπικές Αρχές

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και τις σχετικές επιστολές σας ημερομηνίας 03.02.2022 και 27.01.2022 σας πληροφορώ ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 297/2020 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το Τμήμα Γεωργίας δύναται να παραχωρήσει μέχρι 5 000 kg του τρωκτικοκτόνου δολώματος « Doa Rat Bait» για χρήση σε οργανωμένες εκστρατείες καταπολέμησης των τρωκτικών στις εστίες πολλαπλασιασμού τους, στα πλαίσια της διασφάλισης της υγείας και ευημερίας των εγκλωβισμένων.

Η ποσότητα των 5000 kg αφορά το σύνολο των Κοινοτήτων όπου διαμένουν εγκλωβισμένοι και παραδίδεται με όλες τις νόμιμες διαδικασίες στους Προέδρους ή σε νόμιμους εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων Κοινοτικών Συμβουλίων. Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη τις αιτούμενες ποσότητες όλων των εγκλωβισμένων Κοινοτικών Συμβουλίων κατά τα προηγούμενα έτη, το Τμήμα Γεωργίας δύναται να παραχωρήσει μέχρι 3000 Kg τρωκτικοκτόνου δολώματος στην εγκλωβισμένη Κοινότητα Κορμακίτη κατά το έτος 2022.

Το προσωπικό του Τμήματος Γεωργίας, βρίσκεται πάντα στη διάθεση σας για την παροχή της οποιασδήποτε πρόσθετης εκπαίδευσης, σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του τρωκτικοκτόνου δολώματος. Νοείται ότι, οποιαδήποτε εκστρατεία καταπολέμησης των τρωκτικών η οποία διενεργείται σε περιοχές οι οποίες δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είανι αδύνατο να εποπτευθεί και να καθοδηγηθεί από το Τμήμα Γεωργίας.

Με την ευκαιρία αυτή σας διαβιβάζω τους θερμούς χαιρετισμούς μου

Ανδρούλα Γεωργίου
Διευθύντρια»