Wednesday, April 24, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΈργα 1.7 εκ. υπό εξέλιξη στον Κορμακίτη

Έργα 1.7 εκ. υπό εξέλιξη στον Κορμακίτη

Σε μια άνευ προηγουμένου εποχή ανάπτυξης έχει για τα καλά εισέλθει ο Κορμακίτης. Οι μεγαλόπνοες εξαγγελίες των προηγούμενων χρόνων παίρνουν τελικά σάρκα και οστά και μετατρέπουν το κεφαλοχώρι των Μαρωνιτών σε ένα τεράστιο εργοτάξιο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως, υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες που λειτουργεί η μαρτυρική κοινότητα του Κορμακίτη, τρέχουν αυτή την στιγμή αναπτυξιακά έργα αξίας 1.7 εκατομυρίων ευρώ. Δημιουργώντας μια βάσιμα ελπιδοφόρα προοπτική για ένα πολύ καλύτερο αύριο.

Το Κέντρο Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αξίας 1.2 εκ. συνεχίζει κανονικά την πορεία κατασκευής με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2022. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, οι κατασκευαστικές εργασίες των οποίων έχουν αρχίσει αυτή τη βδομάδα, θα στοιχίσουν συνολικά 450.000 ευρώ ενώ εκτιμάται ολοκλήρωση του έργου σε έξι μήνες. Παράλληλα, άλλες 50.000 ευρώ διοχετεύονται από το Κοινοτικό Συμβούλιο σε ασφαλτοστρώσεις, κιγκλιδώματα και αναβάθμιση δρόμων, καθώς και στην επέκταση δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Εάν στα πιο πάνω έργα προσθέσει κανείς αυτά που προηγήθηκαν τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, όπως την ανέγερση και λειτουργία νέου κεντρικού υποσταθμού της ηλεκτρικής, την απομάκρυνση των επικίνδυνων πασσάλων και καλωδίων από την πλατεία του χωριού, τη δημιουργία ιατρικού κέντρου με μόνιμη νοσοκόμα, τη δημιουργία παιδικού πάρκου με γήπεδο φούτσαλ στην Παναγία, την ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, την επιδιόρθωση του παλαιού και νέου κοιμητηρίου και πολλά άλλα, τότε μπορεί να κατανοήσει κανείς το τεράστιο έργο που επιτελείται στον Κορμακίτη τα τελευταία χρόνια.

Πλατφόρμα
«ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 2030»

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments