Thursday, May 2, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΜαρωνίτικα ΧωριάΘεία Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας – Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Θεία Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας – Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Πηγή: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010576815895

15 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΙΩΤΕΣ – ΜΑΡΩΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Θέμα: Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα (Σκυλλούρας) προς τιμή του Ιδρυτή της Μαρωνιτικής Εκκλησίας Αγίου Μάρωνα στις 19/02/2022.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας (Σκυλλούρας) ενημερώνει τους Μαρινιώτες αλλά και φίλους του χωριού μας, ότι το Σάββατο 19/2/2022 εξασφαλίστηκε άδεια για Θεία Λειτουργία στη Μικρή Παλαιά εκκλησία της κατεχόμενης Αγίας Μαρίνας, επικαλούμενοι τον μήνα που εορτάζουμε και τιμούμε ως Μαρωνίτες της Κύπρου, τον ΙΔΡΥΤΗ και ΠΡΟΣΤΑΤΗ μας ΑΓΙΟ ΜΑΡΩΝΑ. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν, τουλάχιστον, να δείχνουμε ότι ακόμη υπάρχουν άτομα που θυμούνται το χωριό αυτό, την Αγία Μαρίνα μας, και εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που μας δίνετε να πατήσουμε ξανά για λίγο τα Άγια Ιερά χώματα μας και Ναι, Δεν Ξεχνούμε!

Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού σε συνεργασία πάντα με τον Αρχιεπίσκοπο μας και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνας Σκυλ. ανακοινώνει ότι της Θείας Λειτουργίας που θα αρχίσει στις 10.30 π.μ. θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου. Ευελπιστούμε λοιπόν φυσικά στην καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων εσάς, προς αποφυγή οποιονδήποτε παρεξηγήσεων, οι οποίες εάν υπάρξουν θα λειτουργήσουν αρνητικά σε οποιαδήποτε μελλοντικά αιτήματά μας.

Ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1) Η πρόσβαση στο χωριό, θα γίνει το Σάββατο 19/02/2022 από τη δυτική πλευρά του χωριού τον <<Ανεμόμυλο>> δηλ. θα χρησιμοποιηθεί ο νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος και η είσοδος στο χωριό θα επιτρέπεται από τις 9:00π.μ. και μετά, με παραμονή μέχρι τις 15:00. Η λειτουργία θα γίνει στις 10:30 π.μ.

2) Όλοι οι προσκυνητές θα μπορούν να περάσουν μέσα στο χωριό με τα δικά τους αυτοκίνητα αφού πρώτα τους γίνει ο σχετικός έλεγχος και οπως πάντα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή το διαβατήριο τους.

3) Η εορτή θα γίνει από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας και θα είναι αφιερωμένη για ανάπαυση όλων των απανταχού ψυχών των συγχωριανών μας Μαρινιωτών που απεβίωσαν μέχρι σήμερα, οπουδήποτε και αν τάφηκαν.

4) Στο χώρο της κεντρικής παλιάς πλατείας του χωριού θα υπάρχουν διαθέσιμα τραπέζια και καρέκλες για όλους όσους μετά την Θεία Λειτουργία, επιθυμούν να πάρουν μαζί τους έτοιμα φαγητά ή να κάνουν επιτόπου την σούβλα τους.

Καλούμαστε να δώσουμε μαζικά το παρόν μας για ακόμη μια φορά στο χωριό μας, γιατί η φλόγα για επιστροφή στα Άγια χώματά μας πρέπει να παραμένει άσβεστη!

Καλή αντάμωση, ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΣ!!
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟ.

Από: Κοινοτικό Συμβούλιο & Εκκλησιαστική Επιτρ. Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας
Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου
Παρτελλής Χατζηφεσσάς
(Κοινοτάρχης Αγ Μαρίνας Σκυλλούρας)

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments