Σύνοδος 2023: Για Συνοδική Εκκλησία, Κοινωνία, Συμμετοχή και αποστολή

0
615

Του Πάτερ Αντουάν Ρούκκος

Η Σύνοδος για τη συνοδικότητα στην Εκκλησία γίνεται από το 2021 έως το 2023. Λαϊκοί, ιερείς, θρησκευτικοί και επίσκοποι καλούνται να συμμετάσχουν χάρη στην πρώτη φάση στη Μητρόπολη. Ανακαλύψτε ζωντανά, αναφορές και εκπομπές για να ακολουθήσετε αυτήν την εκκλησιαστική προσέγγιση.

Η Γενική Γραμματεία της Συνόδου των Επισκόπων δημοσίευσε ένα προπαρασκευαστικό έγγραφο, στο οποίο υποδεικνύονται οι κατευθυντήριες γραμμές και οι γραμμές σκέψης για να ενθαρρύνει κάθε βαπτισμένο να συμμετάσχει, στο μέτρο του, στο συνοδικό ταξίδι. Η ευκαιρία για την Εκκλησία «να ανανεωθεί κάτω από τη δράση του Πνεύματος και ακούγοντας τον λόγο».
«Σ’ έναν Λαό του Θεού, ας ταξιδέψουμε μαζί, για να βιώσουμε μια Εκκλησία που δέχεται και ζει αυτό το δώρο της ενότητας και είναι ανοιχτή στη φωνή του Αγίου Πνεύματος», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι η Σύνοδος είναι « εκκλησιαστική στιγμή», όχι μια βουλή ή μια έρευνα για απόψεις, αλλά «μια εκκλησιαστική στιγμή» της οποίας πρωταγωνιστής είναι το Άγιο Πνεύμα. «Χωρίς το Πνεύμα δεν υπάρχει Σύνοδος».

Η Εκκλησία είναι ο λαός του Θεού, άρα αυτό το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους πιστούς. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε, κάντε κλικ στον σύνδεσμο, εισάγετε τις απαντήσεις σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην υποβολή στο μωβ πλαίσιο παρακάτω, θα ειδοποιηθείτε αμέσως ότι οι απαντήσεις σας έχουν φτάσει στο κατάλληλο μέρος. Η γνώμη του κάθε ανθρώπου είναι πολύ απαραίτητη>.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Synod 2023: For a Synodal Church, Communion, Participation and mission (google.com)