Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκπρόσωποςΕπιδότηση των πραγματικών γεωργών και κτηνοτρόφων ζήτησε χθες από τον Υπουργό Γεωργίας...

Επιδότηση των πραγματικών γεωργών και κτηνοτρόφων ζήτησε χθες από τον Υπουργό Γεωργίας ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας

Επιδότηση των πραγματικών γεωργών και κτηνοτρόφων ζήτησε χθες από τον Υπουργό Γεωργίας ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών, στα πλαίσια χθεσινής  του συνάντησης με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, έθεσε επί τάπητος το ζήτημα των γεωργοκτηνοτροφικών επιδοτήσεων και απαίτησε τη διαμόρφωση νέων κανονισμών ούτως ώστε οι κρατικές επιδοτήσεις να είναι πλέον στοχευμένες και να κατευθύνονται στους πραγματικούς γεωργούς και κτηνοτρόφους των χωριών μας. Εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες.

Ο Εκπρόσωπος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε την αναδιαμόρφωση του κρατικού Σχεδίου Παροχής Βοήθειας στους Εγκλωβισμένους Γεωργοκτηνοτρόφους στη βάση των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στα χωριά των Μαρωνιτών με την επιστροφή και επανεγκατάσταση νεαρών και μη οικογενειών σε Κορμακίτη και Καρπάσια. «Θα πρέπει», φέρεται να δήλωσε στον Υπουργό ο κ. Μούσας, «μέσω του Σχεδίου, πέραν των ηρωικών μας εγκλωβισμένων να ενθαρρύνονται με ουσιαστικό τρόπο όλοι όσοι έχουν επανεγκατασταθεί και ασχολούνται σοβαρά με τη γεωργία ή και την κτηνοτροφία».

Χαιρετίζοντας ο Εκπρόσωπος το γεγονός πως στο υφιστάμενο Σχέδιο έχει αρχίσει η μερική επιδότηση και των επανεγκατασταθέντων γεωργοκτηνοτρόφων, τόνισε με έμφαση πως «αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικό». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Μούσας ζήτησε τη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει το θέμα σε βάθος και θα καταλήξει σε ολοκληρωμένη πρόταση προς τον Υπουργό Γεωργίας, πρόταση η οποία θα προωθηθεί για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά. Η νέα πρόταση η οποία θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του νέου Σχεδίου θα στοχεύει κατά τον κ. Μούσα στην στήριξη, μέσα από αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου, των πραγματικών γεωργών και κτηνοτρόφων των χωριών μας. Ταυτόχρονα το νέο Σχέδιο, με τις αυστηρές του πρόνοιες και τους αποτελεσματικούς ελέγχους, θα κατανέμει με δίκαιο τρόπο το σχετικό κονδύλι στους πραγματικούς γεωργοκτηνοτρόφους και θα κλείνει οριστικά τις πόρτες σε όποιες πιθανές καταχρήσεις και άλλες αυθαιρεσίες.

Ο Υπουργός Γεωργίας, όπως αναφέρουν οι πηγές της ιστοσελίδας μας, αποδέχθηκε το αίτημα του Εκπροσώπου για διορισμό ειδικής επιτροπής η οποία θα επαναξιολογήσει το Σχέδιο τονίζοντας όμως ότι η όποια αναδόμηση του Σχεδίου θα γίνει κατόπιν συλλογικής διαβούλευσης και θα ισχύσει από το 2023. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα και με βάση τα υφιστάμενα σχέδια, ενώ οι πραγματικοί γεωργοκτηνοτρόφοι στα χωριά μας είναι λιγότεροι των είκοσι, επιχορήγηση λαμβάνουν πέραν των πενήντα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments