4ο περπάτημα ΦΟΚ – 16 Οκτωβρίου 2021

0
670

4ο περπάτημα ΦΟΚ – 16 Οκτωβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 , με μεγάλη επιτυχία, το τέταρτο περπάτημα του Φυσιολατρικού Ομίλου Κορμακίτη.

Όπως ήταν προγραμματισμένο από την οργανωτική επιτροπή του ομίλου το περπάτημα ξεκίνησε από την πλατεία του χωριού ακριβώς ώρα 2:30 μ.μ. Σε αυτό συμμετείχαν πέραν των 40 ατόμων .

Διασχίσαμε το χωριό μέσω των οδών Δημοκρατίας, Cayn Mpika, και Ιωάννη Μαυρίδη και περάσαμε από τις περιοχές Κουρνούτα, Λατσί, Σλάεπ και Τρίμιθο.

Το μήκος διαδρομής: 4.5 χιλιόμετρα. (2.3 χιλιόμετρα να πάμε και 2.2 χιλιόμετρα ή επιστροφή )Η όλη διαδρομή με την στάση στο εκκλησάκι ήταν περίπου 2 ώρες.

Φτάνοντας στο μικρό ερειπωμένο εκκλησάκι ο δάσκαλος Ηλίας Ζωνιάς μας μίλησε για την ιστορία του χώρου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής μας η κυρία Μάρθα Γιαμάκη έφερε μαζί της την εικόνα της Αγίας Μάρθας. Την τοποθέτησε στα ερείπια της εκκλησίας μας κάπνισε προσευχηθήκαμε και μετά μας κέρασε με τα παραδοσιακά κόλλυβα.

Στην επιστροφή μας δώσαμε σε όλους μικρά δωράκια από την κυρία Χριστίνα Βραχίμη εις μνήμη των πεθερικών και του πατέρα της.

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Κορμακίτη θα ήθελε να ευχαριστήσει τους Ηλία, και Κύπρο όχι μόνο για την επιλογή αυτής της θαυμάσιας διαδρομής αλλά και για την όλη τους προσφορά, την καθοδήγηση και την εποπτεία για να περάσουμε όλοι μας ένα ωραίο και ευχάριστο απόγευμα. .

Ευχαριστίες επίσης στον μόνιμο χορηγό του Ομίλου μας κον Χρίστο Κουμέττου ο οποίος είναι πάντα στο πλευρό μας για ότι του ζητηθεί.

Τέλος ο ΦΟΚ θέλει να ευχαριστήσει όλους εσάς που με την συμμετοχή σας στα διάφορα περπατήματα δείχνετε ότι πάνω από όλα είναι ο Κορμακίτης μας. Γιατί σκοπός του Ομίλου μας είναι να γνωρίσετε όσο καλύτερα το χωριό μας και τις περιοχές του αλλά και να αγαπήσετε και να έχετε πάνω από όλα το χωριό μας.

Σε πολύ λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το επόμενο μας περπάτημα

Σας ευχαριστούμε
Φυσιολατρικός Όμιλος Κορμακίτη
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ ΜΑΣ
Φωτογραφίες – Ηλία Ζωνιά & Κύπρου Διόλα

https://www.facebook.com/100016288243051/videos/220977339973975

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=kormakitisnet&set=a.4820325864689360