Υπενθύμιση – 3ο Περπάτημα ΦΟΚ-Σάββατο 11/9/2021 5:30 μ.μ.-Προσκύνημα στο Εκκλησάκι του Αγίου Σιάρπελ στο Βόθυνο

0
398

Υπενθύμιση – 3ο Περπάτημα ΦΟΚ-Σάββατο 11/9/2021 5:30 μ.μ.-Προσκύνημα στο Εκκλησάκι του Αγίου Σιάρπελ στο Βόθυνο

3ο ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 5.30 Μ.Μ.
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΑΡΠΕΛ ΣΤΟΝ ΒΟΘΥΝΟ

Η εκκίνηση θα γίνει από την βρύση (στο κέντρο του χωριού) στις 5.30 μ.μ.

Θα περπατήσουμε για ενάμιση περίπου χιλιόμετρο μέσα από την οδό Προφήτη Ηλία προς το γυρό της ΄Κούρκας΄ Θα περάσουμε από τις περιοχές ‘Βαλανιές’ και ‘Κούρκα.’ Ολιγόλεπτη στάση για ξεκούραση και φωτογράφηση της γύρω περιοχής στο ‘γυρό της ‘Κούρκας’ όπου φαίνεται η Βόρια παραλία του Κορμακίτη από τον Κόρνο μέχρι το Ακρωτήριο.

Μετά θα προχωρήσουμε προς το εκκλησάκι του Αγίου Σιάρπελ που βρίσκεται στην περιοχή ‘Βόθυνος’, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων. Εδώ θα γίνει μία στάση περίπου 15 λεπτών Μπορείτε να φωτογραφήσετε την πολύ ωραία θέα της γύρω περιοχής ( η θέα φτάνει μέχρι και τον Φάρο στο Ακρωτήρι Κορμακίτης) & να ανάψετε ένα κεράκι στον Άγιο για τον σκοπό σας.

Μαζί μας θα είναι και ο πάτερ Αντουαν Ρούκος εφημέριος του χωριού ο οποίος θα κάνει μια σύντομη δέηση υπέρ της υγείας του Ιωσήφ Πετρή, όραμα του οποίου ήταν το κτίσιμο της μικρής εκκλησίας του Αγίου καθώς και όλων των άλλων πιστών πού θέλουν την βοήθεια του Αγίου. Η Επιστροφή πίσω στο χωριό θα είναι περίπου ενάμιση χιλιόμετρο μέσα από της περιοχές Camberatis και ‘Βαλανιές .

Μήκος διαδρομής: 4.0 χιλιόμετρα. (το όλο περπάτημα με την στάση στο εκκλησάκι θα είναι περίπου 2 ώρες).

Έρχεστε με δική σας ευθύνη και είστε υπεύθυνοι για τη δική σας ασφάλεια.

Όσοι θα συμμετέχουν πρέπει να εφαρμόζουν τους απλούς κανόνες:
• Κανείς και για κανένα λόγο δεν περνά μπροστά από τον επικεφαλής της ομάδας.
• ∆εν βγαίνουμε από το μονοπάτι/δρόμο για κανένα λόγο.
• Η κίνηση στο μονοπάτι γίνεται ο ένας πίσω από τον άλλο.
• Όταν γίνεται στάση ισχύει για όλη την ομάδα.
• ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ
• ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ

Πειθαρχούμε στις οδηγίες του Συντονιστή. Ενεργούμε σαν ομάδα και όχι σαν άτομα. Η απειθαρχία ταλαιπωρεί όλη τη ομάδα Κρατούμε αποστάσεις και τηρούμε όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ • Μικρό σακίδιο ημέρας. • Παπούτσια πεζοπορίας ή καλά αθλητικά παπούτσια • Δοχείο νερού (παγούρι 1 λίτρο) η πλαστικό μπουκάλι – Επιβάλλετε • Καπέλο ηλίου – Επιβάλλετε Όσοι ενδιαφέρεστε να περάσουμε ένα ωραίο και ευχάριστο απόγευμα, να επισκεφτούμε και να προσευχηθούμε στον αγαπητό μας Άγιο …..
ΚΟΠΙΑΣΤΕ