Κορμακίτης 2030 – Πιάνουμε δουλειά, στηρίζουμε την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του χωριού μας

0
467

Κορμακίτης 2030 – Πιάνουμε δουλειά, στηρίζουμε την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του χωριού μας

1.Χαιρετίζουμε την αναδιοργάνωση και στελέχωση της ομάδας διαχείρισης του θέματος «Υδατοπρομήθεια» στον Κορμακίτη. Έως σήμερα κάνουν εξαιρετική δουλειά και τους καλούμε να συνεχίσουν με το ίδιο κέφι. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν πολλά. Μόνο χαρά μας προκαλεί η είδηση ότι στον Κορμακίτη έχουμε σε λειτουργία 350 ρολόγια, δηλαδή σπίτια. Κωμόπολη με όλη τη σημασία της λέξης. Απίστευτα νούμερα για μια κοινότητα που τελεί σε μη ομαλές συνθήκες από το 1974. Θα θέλαμε την πετυχημένη ομάδα να λειτουργήσει ως Συμβούλιο Βελτιώσεως και πέραν του Νερού να δώσει έμφαση και να επιληφθεί με την ίδια αυστηρότητα του θέματος «καθαριότητα του χωριού». Απ’ άκρη σ’ άκρη, σε κάθε γωνιά.

2.Ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο της εκ βάθρων ανακαίνισης της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και παρά το πολυδάπανο, το έργο φθάνει στο τέλος του. Ένα τεράστιο επίτευγμα που μόνο χαρά και περηφάνια μας προκαλεί. Το σύμβολο του αγώνα μας πλήρως ανανεωμένο, ως πραγματικός φάρος, μας οδηγεί και μας καθοδηγεί. Προσδοκούμε σε μια λαμπρή και πανηγυρική επιστροφή στον ιερό ναό τις επόμενες βδομάδες.

3.Υπέροχη και χαρμόσυνη έκπληξη για όλους αυτό το καλοκαίρι το παιδικό πάρκο στην Παναγία. Η δημιουργία του παιδικού ποδοσφαιρικού γηπέδου σε συνδυασμό με τον παιχνιδότοπο προσέλκυσαν δεκάδες παιδιά καθημερινά στο ξωκλήσι της Παναγίας. Οι παιδικές φωνές γέμισαν με χαρά και αισιοδοξία τον Κορμακίτη και σκόρπισαν ζωή και ελπίδα στο ηρωικό χωριό μας.

4.Η ανοικοδόμηση του Δημοτικού μας Σχολείου και η δημιουργία του Κέντρου Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναμφίβολα έργο πνοής για το χωριό μας. Με ενθουσιασμό υποδεχόμαστε αυτή την εξέλιξη. Το μοναδικής σημασίας έργο που ξεκίνησε πριν ένα μήνα γεμίζει τον κόσμο του χωριού με ελπίδες για καλύτερες μέρες. Το Σχολείο θα εξυπηρετήσει τα παιδιά που ήδη ζουν στον Κορμακίτη ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην επιστροφή και άλλων νεαρών ζευγαριών στο χωριό μας. Το Κέντρο Συνεργασίας θα φέρει στον Κορμακίτη εκατοντάδες παιδιά, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελεί ασφάλεια και εγγύηση για το χωριό για τις επόμενες δεκαετίες.

5.Πληροφορούμαστε ότι αρχίζει τις επόμενες βδομάδες η ανάπλαση του κατεστραμμένου γηπέδου στο κέντρο του χωριού. Με την στήριξη του ΚΟΑ θα δημιουργηθεί ένας αθλητικός χώρος που θα μπορεί να φιλοξενεί ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Ένα εξίσου σημαντικό έργο που θα βοηθήσει τη νεολαία μας. Οι κατάλληλες εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες για μια κοινωνία που θέλει να επιστρέψει και να ζήσει στον τόπο της, στις ρίζες της. Με χαρά υποδεχόμαστε και αυτό το έργο.

Σε όλα τα πιο πάνω θέλουμε να δούμε και άλλα έργα κυρίως στον νευραλγικό τομέα των υποδομών. Υγεία, Ηλεκτρισμός, Διαδίκτυο, Υδροδότηση, Οδικό Δίκτυο, Αγροτικοί Δρόμοι, Πολεοδομικές Ζώνες. Είμαστε, υπό τις δοσμένες συνθήκες, σε καλά επίπεδα αλλά πάντα χρειάζεται ενδυνάμωση αυτών των ζωτικών τομέων. Προσπάθεια και επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στο χωριό και θα ενθαρρύνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία. Όπως για παράδειγμα το σπουδαίο έργο της μικρής ξενοδοχειακής μονάδας Χάννα Κουμή και άλλων υποστατικών εστίασης και φιλοξενίας.

Ο Κορμακίτης, το χωριό μας, βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα προόδου. Όχι με λόγια αλλά με έργα και πράξεις. Οι αντιπαραθέσεις δεν πρέπει να μας ενοχλούν, ούτε και να μας φοβίζουν. Είναι υγεία, είναι στο δημοκρατικό μας DNA.

Πρόοδος – Ανάπτυξη – Ευημερία, το τρίπτυχο μας. Προχωρούμε.

Πλατφόρμα «Κορμακίτης 2030»