Εργοτάξιο πλέον ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου Κορμακίτη

0
346
DCIM101MEDIADJI_0029.JPG

Εργοτάξιο πλέον ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου Κορμακίτη

Η ιστοσελίδα μας κατόπιν παράκλησης του επικεφαλής της τοπικής αρχής Κορμακίτη πληροφορεί το κοινό ότι ο χώρος στο Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη έχει επίσημα κηρυχθεί ως εργοτάξιο και έχουν τοποθετηθεί από τους εργολάβους ειδική περίφραξη και κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με τους εργολάβους του έργου η είσοδος στο εργοτάξιο απαγορεύεται αυστηρά. Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Σε μια άλλη εξέλιξη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Kormakitis.net η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε και έχει από χθες στα χέρια της νέα έκθεση αξιολόγησης από την τεχνική ομάδα του έργου. Στην έκθεση σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η τεχνική ομάδα αναφέρει ρητά ότι το κτήριο με βάση τις στατικές μελέτες που έγιναν παρουσιάζει μηδενικές αντοχές, αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και πρέπει άμεσα να κατεδαφιστεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έχει ζητήσει εκ νέου την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων της τεχνικής αξιολόγησης του κτιρίου μετά τις γνωστές αντιδράσεις που αφορούν στην αναμενόμενη κατεδάφιση του. Η ξεκάθαρη ωστόσο θέση της ομάδας των αρχιτεκτόνων και μηχανικών του έργου για την τεχνική και στατική κατάσταση του κτιρίου δεν αφήνει πλέον στην ΕΕ περιθώρια οποιονδήποτε άλλων σκέψεων.