Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη – Εγκληματικές αμέλειες και πραγματικές αλήθειες

0
563

Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη – Εγκληματικές αμέλειες και πραγματικές αλήθειες

Ζούμε τις τελευταίες μέρες ένα θέατρο του παραλόγου με τις διάφορες αναρτήσεις σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη και την κατεδάφιση του.

Πραγματικά με εκπλήσσει η στάση αυτή από ορισμένα άτομα και απορώ πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκαν το σχολείο και να δουν τα χάλια του και σε τι τραγική κατάσταση βρίσκεται το κτίριο.

Προς ενημέρωση όλων το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1963 και έκλεισε το 1997. Μια ιστορία 34 χρόνων την οποία κάποιοι εγκληματικά την άφησαν να καταστραφεί. Που βρίσκονται όλα αυτά τα αρχεία του σχολείου κύριοι ??? Μήπως βρίσκονται στα σπίτια σας? Όταν έκλεισε το σχολείο η εγκληματική αμέλεια των τότε υπεύθυνων του χωριού κατέστρεψε την όλη ιστορία του σχολείου. Κοινοτάρχες, Τοπικοί Άρχοντες, δάσκαλοι, εκπρόσωπος… Εκείνη ήταν η ιστορία του σχολείου και δεν βρέθηκε ένας να την μαζέψει και να φυλάξει και όχι τα τούβλα διότι μιλάμε για τούβλα και σίδερα λιωμένα.

Εγκληματικές αμέλειες έχουν όλοι μετά το 1997 , μετά το κλείσιμο του σχολείου. Γιατί δεν αναφέρεστε στις 40 000 λίρες που βγήκαν και ο τότε εκπρόσωπος δεν τα έβρισκε με τον τότε επικεφαλή της τοπικής Αρχής στο ποιος θα διορθώσει το σχολείο και τελικά τα λεφτά πήγαν πίσω, δυστυχώς ο εγωισμός μας έφαγε και εδώ.

Σε επιστολή που έστειλε ο Γιαννάκης Λαζαρής στην ιστοσελίδα αναφέρει ότι τον καιρό που ήταν αναπληρωτής κοινοτάρχης δόθηκε το ποσό των 26000 ευρώ για επιδιορθώσεις και τελικά μόνο μελέτες και ρίξιμο του μισού κτιρίου έγινε ( σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ήταν το λάθος μέρος που έριξαν, έπρεπε να ρίξουν το δυτικό και έριξαν το ανατολικό). Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας το κτίριο θεωρήθηκε ως ακατάλληλο για συντήρηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και κρατήθηκε το ένα μέρος για μελλοντικές άδειες και να μη χαθεί η γη από την εκκλησία ( δόθηκε για κτίσιμο σχολείο και όχι για οτιδήποτε άλλο).

Ο νυν εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας εδώ και 5 χρόνια αναφέρετε στο έργο αυτό και στην πρόοδο του και ουκ ολίγες φορές έχει αρθρογραφήσει για την πρόοδο του έργου και στην προεκλογική του εκστρατεία σε ένα από τα έργα που αναφερόταν ήταν αυτό. Γιατί δεν αντέδρασε κανένας τότε ? Ποιος είναι ο λόγος όλων αυτών των αντιδράσεων?

Για την κατάντια αυτού του Σχολείου ευθύνη όλοι γνωρίσουμε ποιοι έχουν από το 1997 και μετά και τους ανάφερα πιο πάνω. Εκείνη την ιστορία έπρεπε να σώσουμε και δεν είναι αργά ούτε τώρα. Αυτοί που έχουν συλήσει το σχολείο και έχουν στα σπίτια τους μαθητολόγια , ποινολόγια, βιβλία, έγγραφα και όλα τα σχετικά καλά θα κάνουν να τα παραδώσουν στην επιτροπή του κέντρου που θα κτιστεί για να δημιουργηθεί ένα μουσείο με το υλικό αυτό στο νέο κτίριο.

Ως ιστοσελίδα θα ζητήσουμε όπως γίνει στο νέο κτίριο μια αίθουσα για το σκοπό αυτό και μια μόνιμη έκθεση με φωτογραφίες από τη ζωή του σχολείου από το 1963 μέχρι το 1997.

Προχωρούμε μπροστά διότι ο Κορμακίτης θέλει ζωή και όχι ερείπια… δημιουργούμε, κτίζουμε και βλέπουμε το μέλλον του χωριού μας, των χωριών μας με αισιοδοξία.