Ξεκινούν τα μεγάλα έργα που θ’ αλλάξουν τον Κορμακίτη

0
476
DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

Ξεκινούν τα μεγάλα έργα που θ’ αλλάξουν τον Κορμακίτη

Μετά το παιδικό πάρκο στην Παναγία και το σύγχρονο γηπεδικό χώρο που δημιουργήθηκε εκεί, σειρά παίρνουν τα μεγάλα έργα που θ’ αλλάξουν οριστικά την εικόνα και την πορεία του Κορμακίτη. Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του Kormakitis.net για τα μεγάλα έργα που εδώ και τρία σχεδόν χρόνια με προσπάθεια και μεθοδικότητα τροχοδρομούνται.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του Κέντρου Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο αυτό θα αναγερθεί στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κορμακίτη. Το εγκαταλειμμένο και καταστραμμένο από την φθορά κτήριο του σχολείου θα κατεδαφιστεί τις αμέσως επόμενες βδομάδες και στη θέση του θα ανεγερθεί το Κέντρο Συνεργασίας. Ένα έργο που με την ολοκλήρωση και λειτουργία του σε συνεργασία με την ΕΕ θα δώσει ζωή και πνοή τόσο στον Κορμακίτη όσο και την γύρω περιοχή. Στο Κέντρο Συνεργασίας, όπου να σημειωθεί θα λειτουργούν και το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο Κορμακίτη, θα διοργανώνονται προγράμματα και δράσεις που θα εξυπηρετούν τους στόχους της φίλιας, της συνεργασίας και της συνύπαρξης όλων των Κυπρίων.

Λίγο αργότερα και σίγουρα εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου στον Κορμακίτη. Το γήπεδο θα κατασκευαστεί στον χώρο όπου ήταν το παλαιό γήπεδο του χωριού και το οποίο γειτνιάζουν με το υπό δημιουργία Κέντρο Συνεργασίας με την ΕΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το γήπεδο θα γίνει σε δύο φάσεις με την πρώτη να αφορά στην κατασκευή των αναγκαίων υποδομών αντιστήριξης καθώς και για την αποστράγγιση του νερού των βροχών που ανέκαθεν αποτελούσε το κυρίαρχο πρόβλημα του γηπεδικού χώρου στο κέντρο του χωριού.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών για το γήπεδο αλλά και το Κέντρο Συνεργασίας θα αναβαθμιστεί και θα ασφαλτοστρωθεί ο υφιστάμενος δρόμος που οδηγεί στο δημοτικό σχολείο. Αναφερόμαστε στο δρόμο, μήκους περίπου 300 μέτρων, που ξεκινά από την πλατεία της βρύσης και περνά δίπλα από το γήπεδο και το πάρκο του δημοτικού σχολείου. Να θυμίσουμε ότι στην πλατεία της βρύσης έγινε προ τριετίας το μεγάλο έργο της απομάκρυνσης των επικίνδυνων πασσάλων και του απαρχαιωμένου μετασχηματιστή και η ανέγερση νέου σύγχρονου υποσταθμού της ηλεκτρικής.

Πέραν των πιο πάνω μεγάλων έργων αναμένεται ότι την αμέσως επόμενη περίοδο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης του εμβληματικού ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ο καθαγιασμός του ιερού ναού θα γίνει από τον ίδιο τον Πατριάρχη Μαρωνιτών τον προσεχή Νοέμβριο στο πλαίσιο επίσκεψης του στην μεγαλόνησο.

Με όλα αυτά κατά νου είναι πλέον προφανές ότι οι επόμενοι 12 μήνες είναι καθοριστικοί για το αύριο του Κορμακίτη. Είναι η περίοδος της αναγέννησης του χωριού με πλήρη ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα. Είναι η ώρα των μεγάλων έργων υποδομής που θα δώσουν νέα πνοή και θα γεννήσουν βάσιμες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό που τέλος αξίζει να σημειωθεί είναι πως στην προώθηση και υλοποίηση αυτών των έργων παρατηρείται μια αξιοζήλευτη συνεργασία όλων των φορέων. Με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πλήρη συντονισμό προχωρούν οι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη του χωριού. Γεγονός που μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλεί στον μαρτυρικό κόσμο του Κορμακίτη όπου και εάν βρίσκεται.

DCIM100MEDIADJI_0002.JPG
DCIM100MEDIADJI_0022.JPG
DCIM100MEDIADJI_0029.JPG
DCIM100MEDIADJI_0035.JPG
DCIM100MEDIADJI_0054.JPG
DCIM100MEDIADJI_0058.JPG