Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΑθλητικάΤεχνητές φωλιές για το « Ανθρωποπούλι»

Τεχνητές φωλιές για το « Ανθρωποπούλι»

Τεχνητές φωλιές για το « Ανθρωποπούλι»

Πηγή : https://www.facebook.com/groups/532793896814458/?_rdc=1&_rdr

Με τον τερματισμό του αυστηρού lockdown, η ομάδα του συλλόγου μας ανέλαβε δράση (άλλο που δεν θέλαμε)….!! Χθες, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Μάριος Κουρράς, Αντώνης Σιαμμούτης, Αντώνης Μπείτη, Σάββας Ιουσελλής, τοποθετήσαμε τις τεχνητές ξύλινες φωλιές για τα ανθρωποπούλια που μας έχει προμηθεύσει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας μέσο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, σε απομονωμένη περιοχή μεταξύ Αγίου Ιωάννη και Αγίοι Τριμιθιάς.

Η διαδικασία διάθεσης αριθμού φωλιών για το Ανθρωποπούλι έχει αρχίσει από το Τμήμα Δασών και Κυνηγετικής Ομοσπονδίας με σκοπό την υποβοήθηση του είδους στην αναπαραγωγική διαδικασία και στόχο την αύξηση του πληθυσμού σε διάφορες περιοχές.

Ένας σύμμαχος για την Γεωργία και τον άνθρωπο, το Ανθρωποπούλι είναι αποκλειστικά νυχτόβιο, γι’ αυτό έχει εξαιρετική νυχτερινή όραση, ακοή και αθόρυβη πτήση. Αυτά είναι και τα κύρια χαρακτηριστικά που το καθιστούν σαν ένα τέλειο θηρευτή τρωκτικών. Οι διάφορες μελέτες δείχνουν ότι τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με τρωκτικά καθώς περίπου 96% της διατροφής του αποτελείται από αρουραίους, ποντίκια και μυγαλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα Αθρωποπούλι μπορεί να φάει έως και 1.000 τρωκτικά ετησίως!!!

Ευχαριστώ θερμά τα πιο πάνω μέλη του ΔΣ πού είναι πάντοτε πρόθυμοι να εξυπηρετούν τους σκοπούς του Συλλόγου μας, καθώς επίσης και τον κ. Χάρη Λοίζου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας για την βοήθεια του και τις σημαντικές πληροφορίες που μας δίνει σε θέματα κυνηγιού και φυσικού περιβάλλοντος…!!

Κόκος Σκούλλος,
Πρόεδρος,
17/05/2021

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments