Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΚΜΑSANNA A1 – Μέθοδος εκμάθησης της Κυπριακής Αραβικής για παιδιά

SANNA A1 – Μέθοδος εκμάθησης της Κυπριακής Αραβικής για παιδιά

SANNA A1 – Μέθοδος εκμάθησης της Κυπριακής Αραβικής για παιδιά

Κατατέθηκε στο ΥΠΠΑΝ το πρώτο εγχειρίδιο διδασκαλίας της Σάννα για παιδιά με τίτλο Sanna A1. Το εγχειρίδιο αυτό είναι καρπός πολυετούς προσπάθειας της ερευνητικής ομάδας του ΥΠΠΑΝ που εργάζεται για την αναβίωση της Κυπριακής Αραβικής και το πρώτο από μια σειρά εγχειριδίων που πρόκειται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια.

Το εγχειρίδιο που είναι οργανωμένο σε 7 ενότητες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6/7 έως 13/14 χρόνων και είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις της διδασκαλίας γλωσσών. Λαμβάνει επίσης υπόψη τις προδιαγραφές του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της Κυπριακής Αραβικής και το κοινό προς το οποίο απευθύνεται.

Τα διδακτικά περιεχόμενα παρουσιάζονται με εύπεπτο για το νεαρό κοινό τρόπο και εμπλουτίζονται με ποικιλίες δραστηριότητες, επιτραπέζια και διαδικτυακά παιγνίδια, παζλ, κ.ά., διαθεματικές και συνεργατικές δραστηριότητες που έχουν στόχο να κάνουν τη διαδικασία μάθησης της γλώσσας όσο πιο ευχάριστη γίνεται. Στο υλικό έχουν επίσης ενσωματωθεί τραγούδια και ποιήματα στη Σάννα και φωτογραφικό υλικό από τον Κορμακίτη.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments