Ανάρτηση Εκπροσώπου αναφορικά με το Κυπριακό και την Πενταμερή

0
536

Ανάρτηση Εκπροσώπου αναφορικά με το Κυπριακό και την Πενταμερή

Πηγή: https://www.facebook.com/jmoussas

Με κάθε σοβαρότητα αξιολογούμε τις εξελίξεις και προωθούμε τις θέσεις και διεκδικήσεις της Μαρωνιτικής Κοινότητας στο πλαίσιο των διαδικασιών για λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Η επιστροφή των Μαρωνιτών στα τέσσερα τους χωριά σε συνθήκες ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων αποτελεί την πεμπτουσία της υπόθεσης μας. Με συνεχείς επαφές, τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυπριακή Κυβέρνηση, όσο και με τη διεθνή κοινότητα και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, εξηγούμε τις θέσεις μας και τεκμηριώνουμε τα δίκαια μας.

Στις προσπάθειες μας είμαστε πλήρως συντονισμένοι με το Πατριαρχείο Μαρωνιτών και την Αγία Έδρα. Ειδικές ευχαριστίες εκφράζω προς την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο για την ανεκτίμητη στήριξη. Όπως με επιτυχία προωθήσαμε τις θέσεις και διεκδικήσεις μας την περίοδο 2016-2017, έτσι προχωρούμε και τώρα. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Αποφυγή από αχρείαστες φλυαρίες και συνετή προσήλωση στον στόχο. Αυτό που σας διαβεβαιώ είναι πως η Μαρωνιτική Κοινότητα είναι άρτια προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια. Το κάθε τι, ωστόσο, στην ώρα του.

Αυτή την ώρα εκφράζουμε πλήρη στήριξη στη διαδικασία που αρχίζει αύριο στη Γενεύη υπό την αιγίδα και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Ευχόμαστε ολόψυχα η επικείμενη Πενταμερής να αποτελέσει ένα θετικό σταθμό στις προσπάθειες για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού. Προσδοκούμε στη διαπίστωση κοινού εδάφους και στην ανακοίνωση από μέρους του Αντόνιο Γκουτέρες της επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Όπως έχω πολλές φορές δηλώσει, οι Μαρωνίτες της Κύπρου θέλουν τη λύση όσο κανένας άλλος και τη θέλουν το συντομότερο δυνατό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here