Οι Ιερείς είναι υπηρέτες του Χριστού

0
300

Οι Ιερείς είναι υπηρέτες του Χριστού

Του Πάτερ Αντουάν Ρούκκος, Εφημέριου Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη

Οι ιερείς είναι υπηρέτες του Χριστού, επικεφαλής της Εκκλησίας και εργάζονται για να χτίσουν το ορατό σώμα του, που είναι η ίδια η Εκκλησία.

Kαλούνται στην τελειότητα, την οποία πρέπει να επιτύχουν, σύμφωνα με τα λόγια του Κυρίου που λέει: «Να είσαι τέλειος, όπως ο ουράνιος Πατέρας σου είναι τέλειος» (Ματθαίος 5/48).

Κάθε ιερέας παίρνει τη θέση του Χριστού με τον δικό του τρόπο, γιατί του έχει δοθεί μια μοναδική χάρη που είναι μια ιερή ενέργεια, η οποία του επιτρέπει να φτάσει στην τελειότητα αυτού που αντιπροσωπεύει. Και αυτό γίνεται χάρη στην υπηρεσία των πιστών που του έχουν ανατεθεί.

Ο Χριστός, τον οποίο ο Πατέρας αφιέρωσε και έστειλε στον κόσμο (3), «14 Αυτός έδωσε τον εαυτό του για μας, για να μας λυτρώσει από κάθε ανομία, να μας καθαρίσει και να μας κάνει ένα λαό που να ανήκει μόνο σ’ αυτόν και να καταγίνεται με ζήλο στα καλά έργα. » (Τίτος 2/14).

Ομοίως, οι ιερείς που έλαβαν το χρήσμα του Αγίου Πνεύματος και τους οποίους έστειλε ο Χριστός, πρέπει να απελευθερωθούν από τα έργα της σάρκας και να αφιερωθούν εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, έτσι ώστε, μέσω της αγιότητας που τους έδωσε ο Χριστός, να μπορούν φτάνω στην τελειότητα (5) Αυτό που κατευθύνει τη ζωή τους προς την τελειότητα είναι αυτές οι καθημερινές τελετουργικές πράξεις και η πλήρης υπηρεσία τους που εκτελούν, με επισκόπους και ιερείς.

Αυτή η αγιότητα των ιερέων είναι ικανή να κάνει πιο καρποφόρα την ίδια την υπηρεσία που προσφέρουν. Αν και η χάρη του Θεού μπορεί επίσης να ολοκληρώσει το έργο της σωτηρίας μέσω ανάξιων υπηρετών, ο Θεός γενικά προτιμά να δείξει τα θαύματα του με εκείνους που υποτάσσονται στην έμπνευση και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, λέγοντας με τον απόστολο Παύλο, : «Είμαι ζωντανός, όχι εγώ, αλλά ο Χριστός είναι ζωντανός μέσα μου» (Γαλάτες 3/20).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here