Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία για την εορτή του προστάτη της 19-7-2020

0
518

Ηγουμενείο – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

MMM.044/020
13 Ιουλίου 2020

Είναι με αίσθημα βαθύτατης θλίψης και απογοήτευσης που για πρώτη φορά φέτος το ετήσιο προσκύνημα μας στην ιστορική Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Μαρωνιτών δεν θα πραγματοποιηθεί, μετά από 13 χρόνια ( 2006- 2019) αδιάλειπτης πρακτικής στον τομέα αυτό.

Η απάντηση των αρμοδίων των Ηνωμένων Εθνών στο αίτημα μας επί του θέματος αναφέρει ότι « οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν πάρει απόφαση για άρση της αναστολής ως προς τη διευκόλυνση των αιτημάτων για θρησκευτικές τελετές που έχουν επιβάλει στον Βορρά στις 10 Μαρτίου λόγω τη3ς πανδημίας Covid-19». Ως εκ τούτου το φετινό προσκύνημα μας αναβάλλεται ευελπιστώντας να πραγματοποιηθεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ωστόσο αυτό που μπορούμε να επιτελέσουμε, όπως κάθε χρόνο, είναι η Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Μονής, παρά τον Κοτσιάτη, την παραμονή της εορτής, Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 και ώρα 7:00 μ.μ. Με όλους τους παρευρισκόμενους να αναπέμψουμε δόξα κι ευχαριστία στον Πανάγαθο Θεό Πατέρα, να δεηθούμε για την ειρήνη και την συναδέλφωση, να τιμήσουμε τον Φλογερό Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Ιεράς Μονής μας και των Μαρωνιτών, να αναζωογονήσουμε την μνήμη της ιστορικής μας Μονής για την προσφορά της και να μνημονεύσουμε τους αποδημούντες εις Κύριον μοναχούς , οι οποίοι με άκρατη αφοσίωση μας υπηρέτησαν.

Εκ του Μετοχίου Ι. Μονής
Προφήτη Ηλία Μαρωνιτών
Αββά Ιωσήφ
Ηγούμενος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here