Saturday, May 18, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΚαθαριότητα Κοιμητηρίων Κορμακίτη- ο πολιτισμός μας από τους νεκρούς μας φαίνεται

Καθαριότητα Κοιμητηρίων Κορμακίτη- ο πολιτισμός μας από τους νεκρούς μας φαίνεται

Επανειλημμένα θέσαμε ως ιστοσελίδα το θέμα αυτό στους αρμόδιους με σχετικά άρθρα αλλά δυστυχώς κτυπούμε « εις ώτα μη ακουόντων».

Η είσοδος του νέου κοιμητηρίου γεμάτη σκουπίδια, οι κάλαθοι γεμάτοι, για αρκετές μέρες, κανένας δεν ενδιαφέρεται… μόνο αν βρεθούν κάποια άτομα τα οποία πρέπει να αναλάβουν προσωπική πρωτοβουλία και να καθαρίσουν τους χώρους. Ανοίγουν τάφους ή κάνουν κενοτάφια…τα μπάζα τους δυστυχώς μένουν εκεί…ποιος θα τα μετακινήσει? Φέρνουν υλικά για τα κενοτάφια και τα τοποθετούν στην είσοδο του κοιμητηριού… Θυμίζει η είσοδος του κοιμητηρίου εργοτάξιο οικοδομών…

Λίγος σεβασμός στους νεκρούς μας επιβάλλεται… πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τους χώρους αυτούς. Πάλι με προσωπική πρωτοβουλία μερικών παιδιών που έχουν δικούς τους θαμμένους στο νέο κοιμητήριο μετακινήθηκαν τα σκουπίδια και μέρος από τα μπάζα που ήταν επικίνδυνα.

Επιτέλους κάποιοι από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο καθένας ας αναλάβει τους τάφους των νεκρών τους, αλλά και οι αρμόδιοι ας αναλάβουν την ευθύνη της καθαριότητας του χώρους εσωτερικά και εξωτερικά και ας βάλουν και κάποιους κανονισμούς…

Να μην αναφερθούμε για το παλιό κοιμητήριο το οποίο είναι απροσπέλαστο από τα χόρτα…πότε θα θυμηθούμε να το καθαρίσουμε , στις 2 Νοεμβρίου??? Μπορεί να κτίζουμε τοίχους, εισόδους , παλάτια, αλλά όταν μέσα είναι κενά, βρόμικα και ασυγύριστα καλύτερα να μην το κάνουμε.

Ξέρουμε ότι ως ιστοσελίδα πάλι θα κατηγορηθούμε αλλά αυτά τα θέματα πρέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια…

Για να δείτε φωτογραφίες από την καθαριότητα κάντε κλικ ΕΔΩ

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments