Πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 3 ( Σάββατο) με 9 ( Παρασκευή) Αυγούστου 2019, η θερινή κατασκήνωση για την Sanna στον Κορμακίτη.
Σε αυτή την κατασκήνωση συμμετείχαν 72 παιδιά , 10 εκπαιδευτικοί και 10 ομαδάρχες καθώς επίσης και μια ομάδα από τον Λίβανο με 27 άτομα. Να αναφέρουμε ότι την κατασκήνωση επισκέφθηκαν και καθηγητές πανεπιστημίων οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την καταγραφή και την διάσωση της ΚΜΑ.
Η φετινή κατασκήνωση ήταν 7 μέρες και όχι 6 όπως άλλες χρονιές και τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε 6 τμήματα με βάση την ηλικία αλλά και την γνώση που έχουν στην ΚΜΑ.
Επίσης κατά την διάρκεια της Κατασκήνωσης όλα τα παιδιά επισκέφθηκαν την Καρπάσια και μια ομάδα παιδιών επισκέφθηκε τον Ασώματο όπου και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία.
Την κατασκήνωση επισκέφθηκε ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη βουλή των αντιπροσώπων κύριος Γιαννάκης Μούσας με τη σύζυγο του, μαζί με τον Κοινοτάρχη Κορμακίτη, τον Αναπληρωτή Κοινοτάρχη Κορμακίτη και τον επικεφαλής της Τοπικής Αρχής Κορμακίτη.
Η κατασκήνωση έληξε με την τελική γιορτή την Παρασκευή 9 Αυγούστου στο αμφιθέατρο της Παναγίας . Στην ιστοσελίδα του ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των αντιπροσώπων ανάφερε τα πιο κάτω :
“ Στο πλαίσιο της τελετής λήξης του “Sanna Camp 2019” έχω αποδώσει τιμή σε τρεις ανθρώπους με μεγάλη συμβολή στις έως σήμερα προσπάθειες για διάσωση της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής. Στον αείμνηστο πατήρ Αντώνιο Φραγκίσκου για την πολύχρονη ενασχόληση του με το θέμα και την συγγραφή βιβλίων με αντικείμενο την αραβική γλώσσα που ομιλείται στον Κορμακίτη. Στον Γιώργο Σκορδή για την σοβαρή και μελετημένη προσπάθεια για την αναγνώριση της ΚΜΑ ως επίσημα αναγνωρισμένης μειονοτικής γλώσσας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Και στον Μιχάλη Τερζή για τη μεγάλη συνεισφορά του στον τομέα της προβολής της γλώσσας με την συμπερίληψη της ΚΜΑ στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρα “Γαλάτεια” κάνοντας την γνωστή ανά το παγκύπριο. Τους ευχαριστώ θερμά για τη σημαντική συμβολή και είμαι βέβαιος πως το έργο και η βοήθειά τους θα συνεχίσουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης και πόλο στήριξης στην τιτάνια προσπάθεια που η Κοινότητα καταβάλλει για την διάσωση, διάδοση, αναβίωση και διατήρηση της ΚΜΑ.”
Επίσης την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 το βράδυ, ο Εκπρόσωπος δεξιώθηκε όλους όσους εργάστηκαν για την κατασκήνωση στην Σαντούκα και σε ανάρτηση στην σελίδα του ανάφερε τα πιο κάτω:
“Δείπνο εργασίας είχα ψες στη Σαντούκα με τους συντελεστές του “Sanna Camp 2019”. Εκπαιδευτικοί, συνοδοί και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων συζητήσαμε διεξοδικά και αξιολογήσαμε την πορεία της κατασκήνωσης. Ανταλλάξαμε απόψεις ως προς τα επόμενα βήματα και συμφωνήσαμε για μια νέα διευρυμένη σύσκεψη εργασίας τον Σεπτέμβρη. Πρώτιστος στόχος η αξιοποίηση της δυναμικής που δημιουργείται και η θεσμοθέτηση ενός συγκροτημένου συστήματος για την Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική γλώσσα. Να σημειώσω πως σήμερα εκατόν σχεδόν μέλη της Κοινότητας, όλων των ηλικιών, ασχολούνται με την προσπάθεια καταγραφής, εκμάθησης και διατήρησης της ΚΜΑ. Θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω όλους, εκπαιδευτικούς, βοηθούς και εμπειρογνώμονες για την τεράστια συμβολή τους τόσο στην επιτυχία του “Sanna Camp 2019” όσο και στην ευρύτερη προσπάθεια για διατήρηση της γλώσσας. Με το πέρας της συνάντησης και ως ένδειξη εκτίμησης προς το έργο τους μοιράστηκαν στους παρευρισκομένους τα καθιερωμένα συμβολικά δώρα που είναι δημιουργία της κ. Σουζάνας Πετρή.»
Να αναφέρουμε ότι την κατασκήνωση συνδιοργανώνουν το γραφείο του εκπροσώπου Μαρωνιτών μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη και το Σωματείο «Χki Fi Sanna».
Για να δείτε φωτογραφίες από την γιορτή του Sanna Camp 2019 κάντε κλικ ΕΔΩ