Η Ζωή μου όλη σε 13 ώρες…Μέρος Έκτον – Η συγκινητική αφήγηση του Ηλία Διόλα , ναυαγού στην Θάλασσα του Κορμακίτη

0
690

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ –Ανεξάρτητη Εβδομαδιαία Εφημερίδα του Λονδίνου
Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019
Μέρος ΕΚΤΟΝ -Τεύχος 965 – ( Σελίδα 20)

ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟΝ

Γύρω στις 2-3 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, κόπασε ο άνεμος και ηρέμησε η θάλασσα. Ήταν ακόμα βαθύ το σκοτάδι. Από μακριά διακρίναμε τα αναμμένα φώτα στην Σαντούκα. Βλέπαμε όμως και τα φώτα των άλλων σκαφών στη θάλασσα, που περνούσαν σε απόσταση 150-200 περίπου μέτρων από εμάς, αλλά οι επιβαίνοντες σ’ αυτά δεν μπορούσαν να μας δουν.

Εξουθενωμένοι από την πολύωρη μάχη με τα κύματα, νοιώθαμε τώρα μια ανακούφιση. Με ήρεμα τα νερά, θα μπορούσαμε σιγά-σιγά και με σταθερό κολύμπι να βγούμε στην ακτή. Αρχίσαμε μάλιστα να ξεκουραζόμαστε και σε λίγο, αφού δεν είχαμε τώρα τον κίνδυνο να μας παρασύρουν τα κύματα και το ρεύμα στα βαθιά. Χρειαζόμασταν οικονομία δυνάμεων για να αντέξουμε ως το τέλος.

Εκείνες τις στιγμές νοιώσαμε ότι κάτι πέρασε από δίπλα μας και τάραξε τα νερά. ¨Ήταν ένα πολύ μεγάλο ψάρι, αλλά δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι είδους λόγω του σκότους…

Ο λόγος που δεν απαλλάχτηκα τα παπούτσια και υπέφερα το βάρος τους τόσες ώρες, ήταν γιατί δεν ήξερα πού θα βγαίναμε, ποιο έδαφος θα πατούσαμε. Ίσως να μας ήταν απαραίτητα. Φυσικά αν ένοιωθα ότι το βάρος του με εμπόδιζε, θα τα πέταγα χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: ΚΑΤΙ Μας ΕΣΠΡΩΧΝΕ προς ΤΟ ΕΚΚΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για να διαβάσετε το ΈΚΤΟΝ μέρος κάντε κλικ ΕΔΩ ή μπείτε στην ιστοσελίδα στην σελίδα 20

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/27201961644Eleftheria_965.pdf

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here